Liviu Dragnea doreşte o dezbatere privind apartenenţa politică a prefecţilor ori asumarea acestora ca apolitici

Preşedintele PSD Liviu Dragnea susţine iniţierea unei dezbateri prin care s-ar putea decide apartenenţa asumată a prefecţilor la un partid politic sau susţinerea acestora în calitate de reprezentanţi apolitici ai Guvernului în teritoriu. Potrivit preşedintelui PSD, actuala formulă prin care prefecţii sunt numiţi în teritoriu este greşită.

liviu-dragnea
„Situaţia de acum nu e bine să rămână. Nu este eficientă. Cum este acum este exact cum nu trebuie. Dacă, să zicem, noi vom face Guvernul, eu voi insista să declanşăm rapid o dezbatere serioasă despre opţiuni, opţiunea de a rămâne în continuare în această ipocrizie în care, vezi Doamne, prefecţii sunt apolitici, de exemplu băiatul ăsta de la Teleorman am înţeles că e 100% apolitic, nu are absolut nicio legătură cu PNL-ul sau să fie luată o decizie sănătoasă şi asumată. Este aberant ca un guvern să nu poată pune în aplicare un program de guvernare din cauza unor prefecţi puşi de celălalt Guvern”, a spus în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Turnu Măgurele cu ocazia deschiderii campaniei electorale, Liviu Dragnea.

În cazul instituţiilor deconcentrate, Liviu Dragnea susţine că „este vorba de o ipocrizie mai mare deoarece înmulţind numărul deconcentratelor dintr-un judeţ cu numărul de judeţe şi cu municipiul Bucureşti ipocrizia este mai mare de 500 de ori”. În acest caz, preşedintele PSD consideră că cea mai bună soluţie este descentralizarea, „rămânând la nivel central, la nivelul Guvernului şi al instituţiilor guvernamentale controlul, iar implementarea şi administrarea să vină la autorităţile locale”.sursa: agerpres.ro

2,913 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.