Marius Screciu: ”Au fost semnate contractele pentru reabilitarea Colegiilor Naționale Traian și Gheorghe Țițeica”

Infrastructura școlară este o prioritate pentru municipalitatea severineană! Aproape cinci milioane de lei vor fi investiți pentru reabilitarea a două licee din municipiul Drobeta-Turnu Severin. Este vorba despre Colegiul Național Traian și Colegiul Național Gheorghe Țițeica. Fondurile provin din Programul Național de Dezvoltare Locală II, iar contractele de finanțare au fost semnate de primarul municipiului Drobeta Turnu Severin și președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu. Banii vor fi folosiți pentru lucrări interioare, reparații ale instalațiilor termice, electrice și sanitare, precum și anvelopare:

”La Țițeica avem prinse lucrări de reabilitare și finisaje interioare, pardoseli, pereți, tavane, tâmplărie, anvelopare termică, reabilitări de scări, refacere trotuare perimetrale plus refacerea instalațiilor electrice, termice și sanitare.  În ceea ce privește Colegiul Național Traian, aici se vor executa lucrări de reabilitare a corpului principal al clădirii, reparații și finisaje interioare, acoperiș, refacerea instalațiilor precum și a sistemului de preluare a apelor pluviale ”, a precizat Marius Screciu, primarul municpiului Drobeta Turnu Severin.

Mehedințiul a obținut o finanțare record pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare locală și ocupă lcoul V la nivelul țării:

Suceava – 928.525.098,93 de lei (206,3 milioane de euro)
Caraş-Severin – 883.095.842 de lei (196,2 milioane de euro)
Vaslui – 882.070.167,56 de lei (196 milioane de euro)
Teleorman – 875.598.859,25 de lei (194,5 milioane de euro)
Mehedinţi – 848.938.820,29 de lei (188,6 milioane de euro)

”Din 174 de cereri de finanțare aprobate prin ordinul ministrului dezvoltării regionale încă de anul trecut, am semnat în acest moment peste 120 de contracte și sperăm ca, până la jumătatea lunii martie, să le semnăm pe toate. Este o realizare în primul rând a primăriei Drobeta Turnu Severin, ” a precizat Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți și liderul organizației județene a PSD.

 

Voica Briceag

8,149 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.