Marius Screciu :” Am economisit 18.000.000 în urma renegocierii creditului contractat la C.E.C. Bank”

Un credit contractat de primăria Drobeta Turnu Severin în anul 2009, în valoare de aproximativ 70 milioane lei, împovărează substanţial bugetul instituţiei şi aşa destul de redus. Dobânzile uriaşe, plătite lună de lună, l-au determinat pe primarul Marius Screciu să ceară reprezentanţilor Direcţiei Economice din cadrul primăriei căutarea unor soluţii în vederea renegocierii termenilor contractuali.

La masa negocierilor s-a aşezat pe de o parte primarul Severinului, Marius Screciu şi Ana Maria Bîzoi, directorul economic al instituţiei, iar de cealaltă parte au fost reprezentanţii instituţiei bancare, fiecare cu argumentele lui. A fost nevoie de zile în şir de negocieri până când, argumentele prezentate de reprezentanţii primăriei au fost suficient de puternice pentru a avea câştig de cauză în faţa bancherilor şi pentru a obţine diminuarea dobânzilor în favoarea primăriei.

Suma astfel economisită este una substanţială, vorbim despre 18.000.000, lei până la finalizarea rambursării creditului care are dată scadentă 2031:

„Sunt bani câştigaţi pentru comunitate, o parte din ei vor fi folosiţi în mandatul meu, iar restul rămâne în fondul de investiţii al celor care mă vor succeda în funcţie” a declarat Marius Screciu pentru descoperamehedinti.ro.

Banii proveniţi din creditul contractat în anul 2009 au fost folosiţi pentru reabilitarea stadionului municipal, pentru finalizarea lucrărilor de investiţii de modernizare a zonei de promenadă Crişan precum şi pentru alte investiţii făcute în oraş.

 

Voica Briceag

9,371 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.