Marius Screciu și Constantin Trușcă, replici tăioase către parlamentarii PSD, din cauza neimplicării

Au fost replici tăioase și declarații ferme transmise către parlamentarii PSD Mehedinți de aleșii locali ai formațiunii politice. Greii partidului s-au revoltat și au luat atitudine cu privire la pasivitatea deputaților și senatorilor în ceea ce privește susținerea proiectelor Mehedințiului. Fitilul discuțiilor în contradictoriu a fost aprins când Screciu a reproșat parlamentarilor lipsa susținerii municipalității pe lângă guvernul României în vederea obținerii banilor necesari pentru continuarea furnizării agentului termic către populație:

”E posibil să opresc căldura. Dau oamenii cu pietre după mine. După noi ca organizație” a răbufnit Marius Screciu, primarul Severinului.

Alexandru Bălănescu, deputat PSD, ofensat de declarațiile primarului, l-a îndemnat să își rezolve de unul singur problema încălzirii că doar de aceea este primar:

”Ați acceptat să conduceți comunitatea severineană, sunteți primul responsabil. Nu e responsabilitatea organizației județene. Sigur că trebuie să vă duceți după bani, că de aia v-am votat”  găsit Bălănescu soluția termoficării.

”Avem nevoie de parlamentari care să ne reprezinte, nu de parlamentari care să spună că nu pot susține problema termoficării Severinului sau care înțeleg să încaseze aproape 10.000 de euro pe lună ca să facă selfie-uri pentru facebook. Eu am avut curaj să demisionez din Parlament, poate că e cazul ca și altul să imi urmeze exemplul!” a fost atitudinea fermă a președintelui ligii aleșilor locali ai PSD Mehedinți, Constantin Trușcă.

Acesta a fost doar începutul lungului șir de reproșuri aduse de cei doi grei ai PSD Mehedinți parlamentarilor PSD despre care au spus că au întors spatele județului, dar și celei mai importante probleme a municipiului-asigurarea agentului termic. Marius Screciu a fost lăsat să se descurce de unul singur, căci, banii de la guvern au fost insuficienți, acest lucru, în pofida faptului că, atunci când vine vorba despre performanță la alegeri, organizația din Mehedinți, este una de bază:

”M-am dus să mă milogesc și mai că nu am căzut în genunchi în fața doamnei prim ministru și a domnului Stănescu să primesc bani pentru căldură. Am cerut 23 milioane, mi-au dat 15. Am cheltuit de la primărie 100 miliarde. De unde credeți că am luat acești bani? Din investiții. Ce să le spun oamenilor?! Că sunt PSD, că sunt a patra organizație din țară la alegerilor parlamentare din 2016 și ce primesc în schimb?!” s-a întrebat retoric Marius Screciu.

Front comun cu Marius Screciu a făcut și Constantin Trușcă. Președintele ligii aleșilor locali ai Partidului Social Democrat a reproșat lipsa susținerii proiectelor organizației mehedințene în fața guvernului:

”Nu aș vrea să se înțeleagă alte lucruri pentru că se fac tot felul de speculații. Suntem în continuare alături de Aladin Georgescu, dar acest lucru nu înseamnă că nu ne putem exprima liber nemulțumirile. Îmi permit să am un astfel de punct de vedere, ținând cont de faptul că datorită mie unii dintre parlamentari sunt acolo, lucru recunoscut chiar de ei, înainte de a ajunge să încaseze salariul de parlamentar. Se pare că, unii dintre ei, au uitat acest lucru și faptul că ei sunt doar rodul unor conjuncturi ”  a declarat Constantin Trușcă.

Spiritele s-au încins și mai tare pe finalul conferinței județene, după ce deputatul Alexandru Bălănescu, a țipat la Marius Screciu și i-a cerut demisia:

”Învață ce fac deputații, primare! Te-ai angajat să fii primar, răspunzi de căldură, nu transmite răspunderea unde vrei tu! Dă-ți demisa să vină altul!” a țipat Bălănescu.

Legitimat de votul severinenilor, Marius Screciu, l-a îndemnat pe Bălănescu să ia în calcul demisia sa din parlament:

”Sunt deranjat de faptul că un deputat PSD care a ieșit cu voturile organizației municipale, vine să ne spună că nu ne poate ajuta cu căldura și că tot noi trebuie să facem acest lucru. Nu! De aceea i-am trimis acolo, de aceea au votul severinenilor și al mehedințenilor, să facă eforturi să depășim acest moment. Mă doare să văd că un deputat PSD vine să critice organizația fără a avea măsuri. Să își dea dumnealui demisia căci noi l-am ales să ne reprezinte și ar trebui să știe că votul mehedințenilor și al severinenilor este unul important de care ar trebui să țină cont,” i-a transmis Marius Screciu lui Bălănescu.

PSD Mehedinți are patru parlamentari. Trei deputați și un senator-Liviu Mazilu, Alina Teiș, Alexandru Bălănescu și Vlad Bontea, este în fapt și singurul care s-a interesat de susținerea intereselor severinenilor la parlament.

 

Voica Briceag

14,281 total views, 1 views today


2 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.