Masă caldă pentru elevii de la Gîrla Mare. Achiziţia de servicii de catering a fost scoasă la licitaţie

Elevii şcolilor din comuna Gîrla Mare vor beneficia anul acesta de o masă caldă la şcoală.  Guvernul a aprobat un Program-pilot pentru prevenirea şi combaterea abandonului şcolar prin care se asigură o masă caldă sau un pachet alimentar pentru elevii şi preşcolarii din 50 de unităţi de învățământ preuniversitar de stat, în anul școlar 2016-2017. Din Mehedinţi şcoala Gîrla Mare este singura unitate de învăţământ selectată să facă parte din acest program.

licitatie o masa calda, girla mare

Masa caldă sau pachetul alimentar vor fi asigurate pentru elevii și preșcolarii, în limita a 7 lei pe zi pentru fiecare beneficiar și tinde să înlocuiască programele „Laptele și cornul“ și „Fructe în școli“. Reprezentanţii primăriei Gîrla Mare au lansat deja licitaţia pentru achiziţia acestui serviciu:

Primaria comunei Girla Mare judetul Mehedinti doreste contractarea unei firme de specialitate pentru furnizarea serviciilor alimentare(masa calda)pe durata derularii Programului-Pilot prevazute de Ordonanta de Urgenta nr 72/2016 din 26 septembrie 2016.Suma alocata pentru acest proiect este de 88 mii lei cu tot cu tva pe toata perioada desfasurarii programului. suma alocata pentru un elev pe zi este de 7 lei cu tot cu tva iar numarul de elevi este de 149.”

Suma necesară implementării acestui program-pilot este de 34,674 milioane lei, iar finanțarea va fi asigurată de la bugetul de stat. Autoritățile locale care implementează programul au posibilitatea să suplimenteze finanțarea din venituri proprii ale bugetelor locale. Autoritățile locale care nu sunt incluse în program pot stabili aplicarea lui în școli sau grădinițe în condițiile asigurării finanțării din venituri proprii.

Direcțiile județene de sănătate publică vor verifica respectarea normelor și condițiilor igienico-sanitare și a alimentației sănătoase în distribuția alimentelor.

De asemenea, la cererea scrisă a părinților, din considerente de natură medicală, culturală sau religioasă, pachetele alimentare și masa caldă pot fi înlocuite cu produse alimentare adecvate situației elevilor și preșcolarilor.

La închiderea programului-pilot, la finalul anului școlar 2016-2017, în urma analizei Ministerului Educației Naționale și Cercetării, pe baza rezultatelor obținute și interpretate lunar pe parcursul derulării proiectului, prin Hotărâre a Guvernului se va decide oportunitatea extinderii acestui program la nivel național, precum și a modalității de implementare.

Voica Briceag

4,947 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.