Mehedințeni de 10! Andrei Damian, admis la un program de internship în I.T. la Ecole Normale Superieure din Paris

În anul centenarului Marii Unirii descoperamehedinti.ro continuă să vă prezinte mehedințeni de 10, căci, județul are oameni remarcabili, care uimesc prin performanțele lor. Este și cazul lui Andrei Damian, fost absolvent al Colegiului Național Traian, admis pentru o bursă de studiu în domeniul cercetării I.T. la una dintre cele mai prestigioase școli din întreaga lume:

”Am fost acceptat la un Internship în domeniul cercetării I.T. în Paris, la Școala Normală Superioară. Din punct de vedere al dezvoltării personale pentru mine este un pas înainte. Voi lucra în domeniul dezvoltării algoritmilor distribuiți- mai exact pe partea de verificare. Este un domeniu nou- tocmai de aceea vorbim despre cercetare” a precizat Andrei Damian.

Nu știe deocamdată dacă se va întoarce în România căci, țintește și un master, după care va decide dacă rămâne:

”În comparație cu alte state pot spune că în România, I.T-iștii sunt mult mai favorizați pentru că sunt firme mari care preferă să ofere aici, în țară, un salariu mai mic comparatriv cu alte state europene, dar în același timp acel salariu mai mic oferit în România de o companie este un salariu extrem de mare pentru România.  Probabil voi reveni în țară deoarece sunt patriot și îmi iubesc țara și aș vrea să ridicăm cu toții țara. Dacă nu, probabil voi pleca. Pentru noi este foarte ușor să plecăm. I.T.-iștii care rămân în țară rămân pentru că este alegerea lor, nu pentru că nu își găsesc de lucru în străinătate,” a mai spus Andrei.

Andrei studiază calculatoare și automatică în București. A avut mai multe burse de studiu. Spune că i-ar fi fost imposibil să facă performanță dacă nu ar fi avut mintea deschisă, dacă ceea ce a învățat acasă, la școlile pe care le-a absolvit aici, la Drobeta Turnu Severin, nu ar fi fost baza solidă pe care și-a clădit cariera:

”Este o cinste pentru noi, o onoare și un motiv de mândrie să vedem că un absolvent al școlii noastre format în spiritul inovativ, creator și absolut liber al Colegiului Național Traian a reușit să confirme că aici, întotdeauna învățăm copiii  să aibă aripi, să meargă acolo unde doresc. Nu ne dorim să creăm copii care să fie capabili doar să răspundă unor întrebări ci, întotdeauna îi învățăm să se formeze în spiritul critic, să își pună și să pună întrebări, să răspundă cerințelor la nivel național și internațional” a precizat Valentina Carapencea, fost profesor al lui Andrei Damian și director adjunct al Colegiului Național Traian.

Mehedințiul are așadar o mulțime de tineri remarcabili. Auzim însă prea puține despre ei, iar pe mulți nici nu ajungem să-i cunoaștem. Ca Andrei, sunt și alții, iar acolo unde merg studiază sau îți desfășoară activitatea ei duc cu ei o parte din Mehedinți, o parte din ceea ce au învățat în școlile mehedințene.

 

Voica Briceag

22,003 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.