Mehedinţi: Președintele Asociației Fermierilor din satul Negrușa, trimis în judecată pentru fraudă cu fonduri europene

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Stelian Bordea, la data faptelor președinte al Asociației Fermierilor din satul Negrușa, comuna Cireșu, județul Mehedinți, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată şi fals material în înscrisuri oficiale.

dna_09483600

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2010 – 2012, inculpatul Bordea Stelian a depus, în nume propriu, cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente în care se atestau date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de sprijin pe suprafață, pentru o suprafață de 45 ha teren agricol, pe care nu-l deținea în totalitate.

Printre documentele respective, inculpatul a trimis și un contract de arendare, întocmit în fals, din care rezulta că Asociația Fermierilor din satul Negrușa, județul Mehedinți, a arendat de la primăria comunei Cireșu, suprafața de 40 ha.

Ca urmare a acestor demersuri, inculpatul Bordea Stelian a obținut pe nedrept fonduri din bugetul general al Uniunii Europene și de la bugetul de stat în valoare totală de 77.676,25 de lei. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cauza penală cu suma de 77.665,84 de lei.

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mehedinți, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

4,326 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.