Actualizare. Ministrul energiei, Toma Petcu (ALDE), vizită fulger în Mehedinţi

Ministrul Energiei, Toma Petcu (ALDE) este în Mehedinţi într-o vizită fulger.Acesta va avea o întâlnire la hidrocentrala de la Porţile de Fier I unde se va întruni comisia mixtă româno-sârbă, iar de la oara 14 are programată o întâlnire cu ministrul energiei din Republica Seerbia.

Comisia mixtă româno-iugoslavă pentru „Porţile de Fier“ a fost înfiinţată în conformitate cu art. 11 din Acordul privind realizarea şi exploatarea Sistemului hidroenergetic şi de navigaţie „Porţile de Fier“ pe fluviul Dunarea, semnat la 30 noiembrie 1963, ca organ mixt al guvernului Republicii Socialiste România şi guvernului Republicii Socialiste Federative Iugoslavia. Astfel, la darea în folosinţă a Sistemului Hidroenergetic şi de Navigaţie Porţile de Fier I, respectiv Djerdap I pe partea sârbească, între cele două părţi a fost semnat un acord, care prevedea printre altele, ca partea română să plătească părţii sârbe echivalentul a 138 GWh energie electrică. Suma a fost convenită pentru efectuarea de către partea sârbă a unor lucrări de protecţie şi întreţinere a malului sârbesc, acesta fiind mai jos decât cel românesc.

Pe agenda oficialului guvernamental este posibil să figureze situaţia termoficării municipiului Drobeta Turnu Severin.  Oraşul are nevoie de sprijin financiar din partea guvernului pentru a asigura agentul termic către locuitorii oraşului în această iarnă. Banii de la guvern sunt necesari în vederea achiziţiei de păcură, dar şi pentru subvenţionarea gigacaloriei furnizată către locuitorii oraşului. Acesta este cel de al treilea an în care oraşul stă cu mâna întinsă la guvern pentru a furniza apă caldă şi căldură. Vizita se pare că este organizată la solicitarea senatorului, Ionuţ Sibinescu (ALDE).

Cel mai probabil, Toma Petcu se va întâlni şi cu reprezentanţii societăţii care administrează RAAN pe perioada falimentului, dar şi cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

Voica Briceag

2,633 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.