A.N.L.-uri neinteresante pentru constructori. Nicio firmă nu s-a înscris la licitaţia pentru finalizarea lucrărilor

Constructorii mehedinţeni nu par să se mai înghesuiască să contracteze lucrări cu statul, iar o explicaţie ar putea fi şi întârzierile mari în ceea ce priveşte achitarea de către stat a lucrărilor executate. Aşa se face că, zeci de obiective de investiţii nu sunt demarate din cauza faptului că nu se găsesc constructori. Situaţia paradoxală o întâlnim şi în Drobeta Turnu Severin unde, la licitaţia organizată pentru finalizarea lucrărilor la blocurile ANL nu s-a înscris nimeni. Agenţia a lansat o nouă licitaţie care se va încheia pe 4 august, iar în disperarea de cauză, primarul Severinului a ajuns să se roage de constructori să participe la licitaţie.

Construcţia blocurilor ANL din Drobeta Turnu Severin pare să fie urmărită de ghinion. După ce constructorul care a câştigat lucrarea a abandonat şantierul şi şi-a declarat insolvenţa, a venit acum timpul ca, la licitaţia lansată pentru finalizarea restului de executat, să nu se înscrie nicio firmă:

„Săptămâna trecută am vorbit cu şefii A.N.L. Bucureşti şi mi-au spus că au o licitaţie care se va încheia pe 3 august pentru finalizarea lucrărilor la blocurile ANL. A mai rămas de executat aproximativ 10%, dar nicio firmă din Mehedinţi nu s-a înscris la licitaţie pentru a continua aceste lucrări ” a declarat Primarul Severinului, Marius Screciu.

Au mai rămas doar câteva zile până când va expira data evaluării ofertelor pentru finalizarea lucrărilor la blocurile ANL şi, în disperare de cauză, primarul Severinului a ajuns în situaţia de a se ruga public de constructori să se înscrie la licitaţie:

„Fac un apel ca oamenii care au firme şi pot participa, să se înscrie la licitaţie. În momentul în care se va adjudeca lucrarea se va da imediat drumul la lucrări care sper să fie gata până în noiembrie, astfel încât să putem da aceste apartamente celor care le aşteaptă de ani de zile. Suntem la 10% de final şi e păcat să nu găsim pe cineva să continue aceste lucrări. A mai fost o licitaţie şi din păcate nu s-a înscrie nimeni ” a declarat Primarul Severinului, Marius Screciu.

Aşa că, ar mai fi şanse, este adevărat că mici, ca până în ultima zi a închiderii licitaţiei să se găsească o firmă care să se înscrie. În Severin sunt zeci de tineri care aşteaptă de ani buni de zile să se mute în casă nouă, iar în oraş ultimele blocuri ANL recepţionate au fost în 2007.

 

 

Voica Briceag

 

3,521 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.