O nouă grădiniță construită în Drobeta Turnu Severin. Vezi aici unde se află

O nouă grădiniță s-a construit în municipiul Drobeta Turnu Severin! Este vorba despre un proiect derulat în parteneriat de Ministerul Educației și Primăria Drobeta Turnu Severin! Noua locație este situată în curtea grădiniței numărul 3 și are o capacitate de trei săli de clase, aici urmând să studieze 60 de elevi.

Lucrările de construcție sunt gata, urmează acum realizarea utilităților și amenajarea curții grădiniței, lucrări care cad în sarcina autorităților locale. În sarcina ministerului educației mai stă dotarea cu mobilier a sălilor de clase:

”Noi sperăm ca ministerul educației, cel care a contribuit cu cea mai mare sumă pentru realizarea acestei investiții, să vină și cu mobilierul în timp util, astfel încât să îi dăm drumul odată cu începerea noului an școlar” a declarat Marius Screciu, Primarul Severinului.

Din cauza lipsei locurilor la grădinițe, clasele sunt de cele mai multe ori supradimensionate, iar educatorii lucrează cu elevi în grupe și de 30 de copii. Grădinița cu program prelungit, numărul 3 din oraș, este una dintre cele mai solicitate, iar o clădire nouă unde să se poată organiza cursuri cu program normal, era o necesitate:

”Grădinița noastră a avut întotdeauna un număr foarte mare de solicitări și un efectiv mare de copii, motiv pentru care grupele de elevi erau supradimenisonate. A fost necesară construcția acestor săli de grădiniță. Nu am avut până acum grupe cu program normal, au fost doar grupe cu program prelungit” a precizat Eulalia Lavinia Plaade, una dintre dintre educatoarele Grădiniției numărul 3.

Reprezentanții muncipalității au mai precizat că în plan și extinderea numărului de creșe de pe raza municpiului Drobeta Turnu Severin pe fonduri europene. De asemenea și în privința locurilor în creșe este o problemă, întrucât și aici sunt multe cereri și puține locuri.

 

Voica Briceag

 

14,985 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.