Pachete alimentare de la Uniunea Europeană pentru persoanele defavorizate

Distribuirea pachetelor alimentare către persoanele defavorizate a început în Mehedinți odată cu data de 2 mai. Peste 20.000 de mehedințeni vor beneficia de sprijin prin intermediul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD).

Întrucât ne dorim ca beneficiarii acestui program să fie cât mai bine informați, dar și pentru a veni în sprijinul autorităților locale, care prin serviciile de asistență socială, vor realiza distribuția efectivă a pachetelor, facem următoarele precizări cu privire la modificările cele mai importante ale programului, conform prevederilor Hotărârii Guvernului României nr. 784/2018 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului operațional Ajutorarea persoanelor defavorizate.Prin actul normativ sunt stabilite 3 (trei) categorii de persoane care au calitatea de destinatari finali ai POAD, și anume:–persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat, acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare (titularii aflați în plată);–familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, stabilite prin dispoziţie scrisă a primarului (titularii aflaţi în plată, precum şi membrii de familie a acestora);–persoanele cu handicap grav si accentuat, acordat in baza Legii 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu modificarile si completarile ulterioare (in ordinea prezentarii si in limita stocului disponibil).Ajutoarele alimentare se pot ridica de către beneficiari în baza prezentării actului de identitate valabil (în original) si a unei copii a cuponului de pensie sau a certificatului de incadrare in grad de handicap, dupa verificarea identităţii persoanei , a numelui inscris pe lista de distributie şi a semnării de primire a produselor. Produsele pot fi ridicate de orice reprezentant al persoanei beneficiare, numai după prezentarea ambelor acte de identitate valabile (beneficiar şi reprezentant), în original si a copiei cuponului de pensie sau a certificatului de incadrare in grad de handicap”, a precizat subprefectul de Mehedinți, Cosmina Stanomir.

La Drobeta Turnu Severin, persoanele beneficiare pot ridica pachetele de luni până vineri între orele 08:00-16:00 de la Cantina Socială şi la Sala Polivalentă.

570 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.