„Parteneri în siguranță”, proiect implementat de Primaria Braniștea. Află aici detalii

,,Parteneri în siguranță,, este proiectul implementat de reprezentanții Primăriei Braniștea în parteneriat cu Primăria Broșteni și  Municipalitatea Boynitsa, din regiunea Vidin, Bulgaria. În cadrul proiectului partenerii și-au propus dezvoltarea capacității de intervenție în situații de urgență. În sensul acesta, partenerii din proiect vor avea la dispoziție circa 1.000.000 euro, bani nerambursabili proveniți din Fondul European pentru Dezvoltare Regională pe programul de vecinătate Romania-Bulgaria pentru dotarea serviciilor de intervenție în caz de urgență. Partenerii implicați în proiect vor achiziționa 1 autospecială de pompieri, costume de pompieri, stingătoare, buldoexcavator, tractor, basculantă și plug de zăpadă:

,,Ultimii ani au adus o creștere a riscurilor de dezastre, incendii și alte situații de urgență. Ne-am confruntat cu fenomene extreme și trebuie să fim pregătiți să intervenim pentru a le preveni, iar prin achiziția echipamentelor prevăzute în acest proiect vom avea capacitatea să intervenim mult mai promt și rapid. Mulțumim Consiliului Județean pentru sprijinul acordat cu maxim profesionalism și promotitudine, în special prin suportul de specialitate oferit de angajații Direcției de Dezvoltare Durabilă și Turism,, a precizat Ion Marin, Primarul Comunei Braniștea.

Pe de altă parte, prevenirea situațiilor de urgență la nivelul întregului județ este și o prioritate a Consiliului Județean Mehedinți care ia în calcul depunerea unei cereri de finanțare prin intermediul căreia să se poată achiziționa pentru fiecare primărie din județ cel puțin o autospecială de intervenție în caz de urgență. Preşedintele instituției, Aladin Georgescu, a subliniat necesitatea și oportunitatea atragerii de fonduri europene de către cât mai multe unități administrativ teritoriale judeţene. Toate primăriile care vor avea nevoie, vor beneficia în scrierea și implementarea proiectelor și de susţinerea specialiștilor din cadrul departementelor Consiliului Judeţean Mehedinti.

 

Voica Briceag

 

2,573 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.