Pericolul din parc. Crater format în urma ploilor într-un parc din Dr. Tr. Severin

Ploile din ultimele zile au creat un crater adânc de câțiva metri într-o zonă din Drobeta Turnu Severin frecventată îndeosebi de copii. Acesta a apărut ca urmare a existenței în pământ a unui rezervor de combustibil, vechi de mai bine de 60 de ani, folosit în trecut la alimentarea cu agent termic. Rezervorul nu a fost securizat corespunzător la vremea respectivă, după cum spun chiar cei care locuiesc în zonă. Zilele trecute, când au văzut că pământul s-a surpat de la ploaie, oamenii s-au alarmat și au cerut ajutor la Primărie.

Între blocurile A5 și A6  din Drobeta Turnu Severin se află de zeci de ani un rezervor de combustibil folosit în trecut pentru alimentarea punctului termic din zonă. Acesta nu mai este funcțional din anul 1985. A fost acoperit cu pământ și dat uitării, fără ca cineva să îl securizeze. Așa se face că în timp, stratul de pământ a cedat, formând un crater adânc în sol, spre îngrijorarea locatarilor.

Angajații primăriei au intervenit cu utilaje și au astupat cu pământ și plăci de beton groapa adâncă de 3 metri care se formase în zonă.

În Severin, toate punctele termice erau dotate în trecut cu astfel de rezervoare. Autoritățile spun că celălalte rămase de pe vremea comunismului, au fost acoperite cu asfalt și nu mai constituie un pericol pentru cetățeni.

948 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.