Peste 1.500.000 euro pentru anveloparea a șase unități de învățământ din Drobeta Turnu Severin

Drobeta Turnu Severin este singurul municipiu reședință de județ din Oltenia, care a accesat peste 1 milion și jumătate de euro, în vederea creșterii eficienței energetice a instituțiilor de învățământ. Ultimele două contracte au fost semnate, vineri, la sediul Agenției de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia. Ele vizează anveloparea termică a Grădinițelor nr.  2 și nr. 3 din Drobeta Turnu Severin, iar celelalte patru semnate anterior, vizează execuția aceluiași tip de lucrări și la grădinițele 19, 20, 29, dar și la Colegiul Economic Teodor Costescu:

”Dumneavoastră oricum, sunteți campion, tot ce ați depus ați semnat. Este vorba despre cinci grădințe și despre liceul economic Teodor  Costescu. Șase cereri de finanțare ați depus, pentru toate șase ați primit finanțare. Domnul Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, a fost primul edil la nivelul regiunii Oltenia care a depus cereri de finanțare în vederea creșterii eficienței energetic a clădirilor publice. Am semnat deja până în acest moment patru contracte de subvenție, iar azi (n.r. 16 martie) se vor semna ultimele două. Este vorba despre lucrări care vizează creșterea eficienței energetice a grădinițelor numărul 2 și 3 din Drobeta Turnu Severin. Cele două proiecte însumează aproximativ 385.000 euro,” a precizat Marilena Bogheanu, directorul Agenției de Dezvoltare Sud Vest Oltenia.

Municipalitatea mai are în pregătire încă 9 cereri de finanțare pentru modernizarea școlilor în privinţa eficienței energetice, mai ales că pe aceste sume se pot achiziționa inclusiv centrale termice:

”Atragerea de fonduri europene pentru un municipiu mic, așa cum este Drobeta Turnu Severin reprezintă principala formă de dezvoltare. Am depus șase proiecte și pe toate le-am semnat. În pregătire mai avem încă 9 proiecte pe noile axe care se vor deschide. Dacă ne raportăm la cele șase proiecte pe care le-am semnat- vorbim despre lucrări de modernizare atât în ceea ce privește anveloparea exterioară care include refacerea acoperișului, înlocuirea tâmplăriei, dar vorbim și despre lucrări care vizează înlocuirea instalațiilor electrice, termice și sanitare, ”

Cele șase proiecte care vizează creșterea eficienței energetice a instituțiilor de învățământ însumează aproximativ 1.600.000 euro.  Unitățile de învățământ incluse în acest program sunt- grădinițele numărul 2, 3, 19, 20, 29, dar și colegiul economic Teodor Costescu.

Voica Briceag

6,911 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.