Polițiștii rutieri din toate țările UE au început operațiunea ”Speed Marathon”. Ce presupune

Întreaga Uniune Europeană a pus gând rău celor care conduc cu viteză, cel puțin miercuri. În toate cele 28 de state membre, aşadar şi în România, poliţia rutieră iese pe străzi, ca să-i lase fără permis pe cei care nu respectă legea. Până miercuri la ora 24, toţi poliţiştii de la circulaţie din toată Uniunea ies în stradă cu radarul. Operaţiunea a fost denumită Speed Marathon şi este o acţiune comună, menită să reducă numărul accidentelor provocate de viteză La nivelul României, poliţia scoate toate radarele disponibile, în jur de 400, pe absolut toate drumurile. Cel puţin, în privinţa noastră, a românilor, îngrijorările au o bază mai mult decât întemeiată: suntem pe primul loc în Europa în ce priveşte accidentele rutiere mortale:

”Pe parcursul saptămânii amintite, 13 ehipaje radar, inclusiv aparatele de măsurare a vitezei tip pistol, vor acţiona pe trei schimburi, pentru prevenirea şi combaterea excesului de viteză de pe sectoarele de drumuri nationale şi judeţene. În primul trimestru al anului 2019, poliţiştii rutieri au aplicat 2.218 sancţiuni contravenţionale, iar ca măsură complementară au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule, 318 permise de conducere, conducătorilor auto care au depăşit limita legală de viteză admisă pe sectoarele de drum”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Mehedinți.

În fiecare an, peste 1.800 de oameni mor în accidente auto, iar asta înseamnă o medie de 5 decese în fiecare ziAşadar, temperaţi-vă pornirea de a accelera peste limita legală, dacă nu permament, măcar în următoarele 24 de ore, cât durează operaţiunea Speed Marathon, în întreaga Uniune Europeană.

2,375 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.