Prima ediţie a Karst Isverna MTB Race, susţinută de Consiliul Judeţean şi Primăria Isverna

Asociaţia Cyclomaniacs în parteneriat cu primăria Isverna şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Mehedinţi organizează în acest sfârşit de săptămână prima ediţie a Karst Isverna MTB Race. Competiţia este un concurs mountain-bike de tip maraton, aflat la prima ediție, ce se desfășoară pe 24 septembrie în arealul montan din nordul Mehedințiului, pe un traseu tehnic, cu urcări și coborâri spectaculoase. Biciliştii montani sunt provocaţi să se înscrie la această primă ediţie a evenimentului. Este în fapt vorba despre un marton montan pe două roţi care se va organiza pe două trasee  diferite ca şi dificultate.

karst-isverna-mtb-race

Traseu scurt: 16,2 km, cu 400 m diferență de nivel.

Traseu lung: 31 km, cu 1070m diferență de nivel

Printre obiectivele organizatorilor se numără și promovarea zonei și a ciclismului montan, aşa că va fi și un traseu mai scurt, cu două categorii, Open Masculin și Open Feminin, cu premii 400 lei locul I, 200 lei locul II și 100 lei locul III. Astfel, chiar dacă deja v-ați înscris, la momentul validării înscrierii, în ziua concursului, veți avea posibilitatea să optați pentru unul dintre cele două trasee. Seara se va încheia cu un concert rock al trupei #madicineband din Serbia și un bike-party .

karst-isverna-mtb-2
Taxa de participare este de 30 de lei şi se poate plăti inclusiv la fața locului. Evenimentul este organizat de asociaţia Cyclomaniacs şi se derulează cu sprijinul Consiliului Judeţean Mehedinţi şi al primăriei Isverna. Comuna Isverna este situată la poalele Munților Mehedinți, şi se remarcă prin spectaculozitatea versanților calcarosi abrupți care domină peisajul. Multitudinea de drumuri forestiere și poteci ce se regăsesc aici face ca arealul să fie ideal pentru practicarea mountain-biking-ului. Bicicliștii care optează pentru trasee în zonă pot parcurge rute care să ajungă în locuri unice la noi în tară, precum crovurile (cunoscute ca Poienile de Sus ale Cernei). Un atu al acestui areal constă în faptul că potecile existente sunt deosebit de variate din punct de vedere al dificultății tehnice și fizice.

 

Voica Briceag

3,707 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.