Prima finanțare europeană pentru Spitalul Județean de Urgență din Mehedinți. Vezi aici despre ce proiect este vorba

Judeţul Mehedinţi va beneficia, în perioada următoare, de un heliport unde să poată ateriza elicopterele Smurd pentru preluarea urgenţelor medicale. De asemenea, unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean va fi reabilitată, extinsă şi dotată cu aparatură de ultimă generaţie, pentru eficientizarea actului medical. Toate acestea devin realitate pe fonduri europene după ce cererea de finanțare depusă de reprezetanții Consiliului Județean Mehedinți a primit undă verde pentru implementare. Proiectul are o valoare de aproximativ 2 milioane euro. Extinderea și modernizarea unității de primiri urgență din cadrul Spitalului Județean este o necesitate. Zilnic, peste 200 de  cazuri sunt preluate de specialiștii din această secție. Solicitărilor atât de numeroase li se răspunde cu mare greutate și întârziere de multe ori. La momentul depunerii cererii de finanțare, președintele Consiliului Judeţean Mehedinți, Aladin Georgescu, a dorit să transmită și un mesaj tranșant  către personalul care lucrează pe UPU:

”Mi-aș dori ca odată cu modernizarea Unității de Primiri Urgențe să se schimbe și comportamentul angajaților care lucrează pe această secție. Mi-aș dori ca ei să se comporte decent cu pacienții, nu așa cum se comportă acum”, a declarat Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Principalele obiective ale investiției sunt construirea unui corp de clădire prin extinderea suprafeței U.P.U. de la 540 mp, cât are în prezent, la 1550 mp, amenajarea suprafețelor adiacente și construirea unui heliport de suprafață, cu platformă de manevră betonată de 20X20m, complet echipat. Proiectul de modernizarea, dotare și extindere UPU cuprinde și construirea unui corp de clădire cu următoarele caracteristici: unitate de primiri urgențe în legătură cu spațiile existente la parterul corpului, dotată cu toate utilitățile: instalație sanitară, instalație electrică, de climatizare, ventilație, încălzire cu agent termic primar și gaze naturale, P.S.I. De asemenea, se vor amenaja suprafețele adiacente: suprafețe carosabile asfaltate obținute prin modernizarea și extinderea celor existente, inclusiv alee heliport; alei pietonale din asfalt; alei pietonale beton; spații verzi gazonate.

Voica Briceag

3,608 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.