Primăria Drobeta Turnu Severin: șase proiecte cu finanțare europeană au primit finanțare. Vezi aici la ce se referă

27,5 milioane euro! Este suma care va intra în bugetul municipiului Drobeta Turnu Severin. Banii provin din fonduri europene și sunt alocați pentru asfaltarea cartierului Banovița, pentru asfaltarea și modernizarea bulevardului Vârciorova din Schela, dar și a altor străzi din cartierele mărginașe ale orașului, precum și pentru amenajarea de noi locuri de parcare, de parcuri, dar și pentru stimularea transportului public ecologic în oraș. Contractele, 6 la număr au fost semnate de primarul Severinului, Marius Screciu și ministrul dezvoltării, Daniel Suciu.

O altă cerere de finanțare care a fost aprobată se referă la stimularea unui transport ecologic. Se vor trasa și amenaja piste pentru bicicliști, se va va înființa un centru de închiriere biciclete și vor fi achiziționate autobuze electrice.

Fondurile europene sunt cea mai eficientă modalitate de dezvoltare a comunităților locale, iar Mehedințiul a profitat din plin de aceste finanțări, astfel încât ocupă un loc fruntaș la nivelul regiunii Oltenia în ceea ce privește finanțările atrase. În acest moment, reprezentanții primăriei Drobeta Turnu Severin pot demara procedura de întocmire a caietelor de sarcini, astfel încât lucrările să poată demara în cel mai scurt timp.

Felicit autorităţile locale pentru implicarea de care dau dovadă, iar Drobeta-Turnu Severin este un etalon în utilizarea fondurilor europene şi guvernamentale, având încheiate, până în prezent, 40 de contracte cu MDRAP, prin toate programele pe care ministerul le coordonează. În ceea ce priveşte Programul Operaţional Regional, dacă, la sfârşitul anului 2017, la nivel naţional erau încheiate doar 8 contracte, iată că astăzi avem peste 5.000 de contracte semnate, în valoare de 8,5 miliarde de euro”, a declarat ministrul dezvoltării, Daniel Suciu.

În cadrul proiectelor urmează să se transforme un teren viran de la marginea orașului într-un parc cu posibilităţi multiple de recreere, pentru toate vârstele, în acest fel urmând ca suprafaţa spaţiilor verzi, la nivelul municipiului Drobeta-Turnu Severin, să crească cu 8.004 mp. De asemenea, urmează să se acorde sprijin pentru cele 160 de persoane care fac parte din comunitatea defavorizată din zona urbană Banoviţa, care vor beneficia de extinderea şi dotarea spaţiului verde cu alei pietonale, stâlpi de iluminat prevăzuţi cu sisteme de supraveghere video şi Wi-fi conectate prin reţea la dispeceratul local de poliţie.

Voica Briceag

1,226 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.