Primarul municipiului, luat la întrebări de politicieni

Președintele ALDE Mehedinți, Viorel Palașcă, a susținut astăzi o conferință de presă în cadrul căreia a ținut să-i adreseze câteva întrebări primarului municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu: ”Adresez câteva întrebări executivului Primăriei și domnului Primar, Marius Screciu: Dorim să știm noi, așa cum doresc și cetățenii acestui oraș să știe, când va fi pusă în funcțiune noua centrală pe gaz? Când se va face racordul la rețeaua de gaz a noi centrale? Care va fi prețul gigacaloriei de la noua centrală? Cum va influența acest cost rețelele care exsită în oraș și care vedem că au multe probleme? Eu sper să nu se mai întâmple anul viitor ceea ce s-a întâmplat acum, și aș dori să se ia măsuri încă de pe acum în ceea ce privește încălzirea orașului pentru anul viitor. Cred că la aceste întrebări, primăria trebuie să răspundă de urgență pentru că gestionează un contract și una din cauzele pentru care noi am stat în frig în această perioadă este nerealizarea la timp a noii centrale și sper ca să nu se mai repete. În același timp, am dori să știm în ce stadiu se află discuțiile cu firma care asigură distribuția de gaz? dacă s-au identificat comsumatorii și care sunt costurile și traseele pentru a se alimenta cu gaz orașul Dr. Tr. Severin? Vreau să asigur toți factorii implicați că le putem sta la dispoziție și îi putem ajuta cu toată expertiza noastră în acest subiect, al distribuiției cu gaze în municipiu. Este un proiect deosebit de important și o șansă la dezvoltare economică.”

primaria-turnu-severin

Ionuț Sibinescu, președinte ALDE Dr Tr Severin, a vorbit despre prețul gigacaloriei și a avertizat autoritățile publice că va urmări îndeaproape tot ceea ce se întâmplă pe subiectul căldurii. Ba mai mult, a anunțat că îi va învăța pe oameni să depună plângeri colective, dacă facturile la agentul termic nu sunt corecte: ”Am observat ieri că membri ai Consiliului Local vorbeau despre fapte bune acordând o subvenție la gigacalorie, dar au uitat să spună că gigacaloria va fi mai scumpă cu 50 de lei față de anul trecut. În plus, sper că facturile primite de oameni vor fi corecte, vor fi proporționale cu căldura pe care o primesc. În cazul în care voi observa că aceste facturi depășesc valorile ș normele corecte, personal, folosind experiența acumulată ca și comisar șef la OPC, voi merge la asociațiile de proprietari și îi voi învăța să depună plângeri colective la Protecția Consumatorului”, a declarat Ionuț Sibinescu, candidat ALDE Mehedinți pentru Senat.

dsc_0907

În plus, președintele ALDE a acuzat reprezentanți ai unor instituții guvernamentale de faptul că ar fi implicați în campania electorală: ”Sunt reprezentanți ai unor instituții guvernamentale care merg pe teren cu un singur scop: acela de a încerca să convingă sau să constrângă oameni, instutuții pentru a acorda un vot actualului guvern și PNL. Cei care sunt plătiți din fonduri publice nu au dreptul de a face politică și nu în acest mod. În multe cazuri o fac și cu complicitatea șefilor lor.” a ținut să precizeze deputatul Viorel Palașcă. Acesta nu a vrut să dea nume sau exemple dar a promis că, dacă va mai întâlni astfel de cazuri, o să publice numele celor implicați și instituțiile din care fac parte.

palasca

5,787 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.