Primul hotel din Sud-Vestul României afiliat unui lanț internațional se deschide la Drobeta Turnu Severin

Turismul poate deveni una dintre cele mai importante componente ale economiei locale din Mehedinți. Această ramură a economiei poate aduce venituri consistente la bugetele locale, dar pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie de o strategie de dezvoltare coerentă care să includă facilități, dar și campanii de branding și PR pentru zonele intens vizitate ale județului. La masa deciziilor trebuie să se așeze deopotrivă reprezentanți ai autorităților locale, ai mediului de afaceri, ONG-urilor, dar și ai antreprenorilor din domeniu, pentru identificarea unor soluții comune. Potențialul turistic al zonei va crește și mai mult odată cu deschiderea primului hotel afiliat unui lanț internațional din regiunea Olteniei. Grupul hotelier Accor a semnat un acord de franciză pentru deschiderea unui hotel Mercure pe Riviera Porțile de Fier, pe malul Dunării. Hotelul va fi operat de compania hotelieră locală Queens Horeca Management. Este programată să se deschidă în al treilea trimestru al anului 2023, după renovări majore.

Mercure Porțile de Fier Riviera Hotel & Resort va avea 70 de camere și apartamente, un restaurant, un bar și un lounge Privilege. Pentru evenimente private și de afaceri, hotelul va include și o sală de conferințe de 250 m², două săli de întâlnire mici și un foaier. De asemenea, va avea o zonă SPA și wellness de 300 m² și o piscină în aer liber.

Noul hotel va fi situat în Gura Văii, în Drobeta Turnu-Severin. Gura Văii, care face parte din municipiul Drobeta Turnu-Severin, este situată pe malul stâng al Dunării, aproape de granița cu Serbia, „într-un peisaj natural calm și pitoresc, chiar în mijlocul Parcului Natural Porțile de Fier. . ”

Unele dintre atracțiile turistice majore din apropiere includ Muzeul Planului Hidroelectric Porțile de Fier, Rezervația Naturală Gura Văii Vârciorova, Cheile Dunării și Muntele Ciucaru Mare.

Un hotel Mercure de pe Riviera Dunării, una dintre cele mai fascinante destinații turistice ale țării, sporește și mai mult atractivitatea regiunii, atrage turiști internaționali și aduce standarde și practici moderne ale industriei. Acest acord va permite dezvoltarea și consolidarea rețelei Accor în sud-vestul României, o piață cheie pentru grup în Europa de Est”, a declarat Maria Drăgulin, Director Dezvoltare Accor pentru România, Bulgaria, Moldova și Cehia.

Ca antreprenori și investitori în județul Mehedinți, am fost mereu mari susținători ai potențialului său turistic. Sunt atât de multe experiențe valoroase pe care le putem oferi călătorilor din România și din străinătate și atât de multe oportunități neexploatate atunci când vine vorba de promovarea destinației noastre”, a declarat Sacha Dragic, investitor principal și partener de proiect.

Am ales să colaborăm cu un grup hotelier internațional de top precum Accor, pentru a oferi vizitatorilor noștri un hotel de clasă mondială și serviciile profesionale care sunt însoțite de acesta. În plus, am făcut acest lucru pentru a conecta hotelul nostru la una dintre cele mai mari rețele de marketing și distribuție din lume și pentru a-l face vizibil pentru călătorii din toate colțurile globului, intenționând să dezvoltăm în continuare ospitalitatea pe Dunăre”, Eduard Koler, investitor și reprezentant al Queens Horeca Management, în calitate de partener de proiect, a adăugat.

1,589 total views, 4 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.