Primul strat de asfalt pe bulevardul Vârciorova

Pe bulevardul Vârciorova din Schela de Sus a fost turnat primul strat de asfalt. Ani la rândul, locuitorii din zonă au făcut zeci de petiții prin care solicitau reabilitarea tronsonului de drum, dar fără niciun efect. Aici au ajuns doar promisiuni peste care s-a așternut uitarea, în niciun caz modernizarea, atât de necesară. Acum, cartierul este aproape de nerecunoscut.

Primul strat de asfalt s-a turnat pe bulevardul Vârciorova din Schela de Sus. A fost nevoie de peste 30 de ani şi zeci de petiţii ca locuitorii din cartier să fie băgaţi în seamă. Cei mai afectaţi de starea drumului erau şoferii care circulau zilnic pe această stradă şi care spun că nu de puţine ori a trebuit să-şi repare maşinile din cauza gropilor. Nici copiii care merg la şcoala care se află pe această stradă nu o duceau mai bine. Acum, condiţiile sunt de nerecunoscut.

Lucrările se execută în baza celui mai mare contract pe fonduri europene, semnat în ultimii ani, pentru proiectarea și execuţia străzilor din Drobeta Turnu Severin, în valoare de peste 8,2 milioane euro. Pe lângă asfaltare, în zonă s-a realizat şi rețeaua de apă pluvială, s-au construit căile de acces către proprietățile private, s-au amenajat trotuarele și sistemul de iluminat şi s-au amenjat spațiile verzi. În baza aceleiași finanțări, pe lângă Bulevardul Vârciorova, sunt prevăyute lucrări de reabilitare a infrastructurii și pe Calea Severinului, străzile Dudașului, Vodița, Făgăraș, Răscoalei, Banovița, Iazului, Villacrosse, Balcani şi Prelungirea Carpați

2,244 total views, 3 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.