Profesorii, note mai mici decât elevii! Vezi cum s-a ajuns în această situaţie

Rezultatele la concursul de titularizare au fost afişate pe portalul titularizare.edu.ro, la centrul de concurs Colegiul Național ”Traian” și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți, dar nu au fost motiv de bucurie pentru cei mai mulţi dintre candidaţi.  Rezultatele au demonstrat încă o dată că, în fiecare an, printre „pretendenţii” unei catedre se află şi candidaţi care abia reuşesc să obţină pe lucrarea redactată doar punctul acordat din oficiu sau puţin peste nota 1.

Printre cei care vor să fie dascăli elevilor din judeţ se află candidaţi care şi-au predat lucrările fără să fi scris nimic pe ele, din moment ce au fost notaţi cu nota 1, care se dă din oficiu. Sunt două astfel de cazuri în Mehedinţi, dar şi zeci de lucrări punctate cu doar câteva procente peste nota minimă, acordată din oficiu.

La polul opus sunt dascălii care au obţinut medii peste 9, un singur dascăl fiind punctat cu nota maximă. Este vorba despre Turcanu Nicoleta punctată cu 10. Ea a susţinut titularizarea la disciplina biologie. 9,6 a sunt apoi cele mai mari note obţinute. Este vorba despre  Lăpădat Liliana Adriana şi despre Vizante Florina. Ambele au susţinut titularizarea la disciplina Limba şi Literatura Română, pedagogia preşcolară şi metodica desfăşurării activităţilor instrucţiv-educative în grădiniţa de copii.

La proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar s-au prezentat 362 de candidați. 84 de candidați s-au retras din concurs din motive personale, în conformitate cu prevederile metodologiei, un număr de 2 candidați au fost eliminați pentru fraudă, iar o lucrare a fost anulată la Centrele de Evaluare.

Rata notelor peste 7 sau egale cu 7 (înainte de depunerea contestațiilor) obținute de candidații din județul Mehedinți, care au susținut proba scrisă a concursului național pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar este de 27,64 %. Procentul notelor între 5,00 și 6,99 este de 30,91 %.

Contestațiile se înregistrează la sediul Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți, str. Decebal, nr. 23, Dr. Tr. Severin, în zilele de 18 iulie, până la orele 21:00, respectiv 19 iulie, până la orele 15:00. Rezultatele finale se vor afișa în data de 25 iulie iar repartizarea candidaților pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în ședință organizată de inspectoratul școlar în data de 26 iulie 2017.

Pentru angajare pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină minim nota 7 atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului.

Pentru concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar, sesiunea 2017, au fost publicate 7 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nederminată, respectiv 436 pentru angajare pe perioadă determinată.

 

Voica Briceag

17,027 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.