Programul activităţilor de 1 decembrie. Află de aici ce se organizează în Severin şi când porneşte iluminatul festiv

Ziua naţională a României va fi marcată la Drobeta Turnu Severin printr-o serie de evenimente menite să scoată severienii din case. La ora 10.00 vor avea loc depuneri de coroane la Monumentul Eroilor din parcul Rozelor, iar apoi va urma parada militară.

depuneri-de-coroane-1-decmbrie

Petrecerea va continua şi după-amiază, căci pe scena de pe strada Crişan va avea loc un spectacol folcloric.  Astfel, de la ora 13.00 pe scenă urcă elevii Grupului Folcloric Baia de Aramă, îndrumaţi de Georgeta Corlan, de la ora 15.300, urmează un spectacol susţinut de soliştii Ansamblului Profesional, Danubius, iar de la ora 18.30 urmează să aibă loc concertul Ansamblului Folcloric din Baia de Aramă, iar de la ora 18.00 are loc retragerea cu torţe.

Totdată, la palatul culturii Teodor Costescu, are loc un eveniment de excepţie, susţinut de corul Kinonia al Episcopiei Severinului şi Strehaiei alături de Angelica Stoican:

kinonia

” Episcopia Seveirnului şi Strehaiei a pregătit un spectacol de cântece patriotice şi populare sub genericul <<Noi suntem români>>, spectacolul va fi susţinut de membrii corului Kinonia, acompaniaţi de orchestra liceului de artă, Ioan Ştefan Paulian, sub îndrumarea dirijorului Nicolae Drăghia. Avem ca invitat special pe îndrăgita solistă a Mehedinţiului, doamna Angelica Stoican. Spectacolul are loc pe 1 decembrie în sala de evenimente a palatului Culturii Teodor Costescu, cu începere de la ora 18.00, iar intrarea este liberă, „a precizat Mihai Corocodel, consilier al Episcopiei Seveirnului şi Strehaiei.

Totodată, de 1 decembrie va fi pornit şi iluminat festiv de sărbători. Conform celor precizate de viceprimarul Daniel Cîrjan, anul acesta vom avea peste 25 de kilometri de ghirlande în tot oraşul:

iluminat-festiv

 „Iluminatul festiv este gratuit şi este oferit de Luxten, firma care are în concesiune iluminatul Severinului. Pe 1 decembrie se vor aprinde luminiţele pe bld. T. Vladimirescu, I.C. Brătianu, pe bulevardul Revoluţiei, pe strada pietonală Crişan, de asemenea se va aprinde şi bradul de Crăciun şi iluminatul pe strada Crişan. Se vor aprinde luminiţele pe străzile Cicero, Şincai, Orly, Smârdan şi Mareşal Averescu, plus sensul giratoriu de pe strada I.C. Brătianu şi cel de pe bulevardul Revoluţiei, urmând ca în 2-3 decembrie să se aprindă iluminatul festiv şi pe străzile lăturalnice,” a mai precizat Daniel Cîrjan, viceprimarul Severinului.

danile cirjanŞi anul acesta, de la manifestările de Ziua Naţională, nu vor lipsi fasolea la ceaun, precum şi ţuica şi vinul fiert care se vor împărţi în zona Crişan. Patinoarul se va deschide şi el pe 1 Decembrie, iar copii vor avea acces gratuit în această zi.

Voica Briceag

9,715 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.