Proiect liberal pentru educaţie şi implicarea societăţii civile în actul administrativ

Proiectul liberal pentru educaţie a fost prezentat de preşedintele filialei PNL Drobeta Turnu Severin, Daniel Cîrjan. Acesta propune ca primăria Severin să aloce bani mai mulţi pentru investiţii în infrastructura educaţională. El a mai propus transformarea şcolii numărul 8 în creşă cu program prelungit, dat fiind numărul mare de solicitări de înscriere a copiilor în acest sistem educaţional. Implicarea societăţii civile în actul de administraţie trebuie încurajată şi prin sprijinirea proiectelor iniţiate de societatea civilă şi de organisme non guvernamentale

danile cirjan

„Educaţia este un instrument esenţial pentru realizarea unui viitor durabil pentru o comunitate.”,a precizat liderul PNL Drobeta Turnu Severin, Daniel Cîrjan. Acesta propune în programul său care vizează educaţia o serie de investiţii în infrastructura şcolară care să transforme şcolile în instituţii moderne şi sigure. Pe lângă modernizările aduse spaţiilor de învăţământ liberalii susţin înfiinţarea cu sprijin din partea primăriei a programului, Şcoală după şcoală, dar şi încurajarea parteneriatelor dintre licee, centrul universitar din Drobeta Turnu Severin, dar şi agenţi economici în vederea pregătirii specialiştilor de care Severinului are cu adevărat nevoie:

locuri de joaca, Daniel Cirjan

„Reabilitarea şi modernizarea şcolilor se poate reliza prin finanţare europeană, dar şi cu finanţare de la bugetul local. Trebueie de asemenea urgent realizată o creşă, iar eu propun ca aceasta să fie înfiinţată în unităţile de învăţământ  deafiinţate, aşa cum este cazul şcolii numărul 8. Trebuie urgent amenajate spaţiile de joacă din grădiniţă astfel încât acestea să fie locaţii sigure pentru copii noştri.”, a mai susţinut Cîrjan.

Liberalii propun înfiinţarea unui fond nerambursabil pentru ONG-uri 

Implicarea societăţii civile în ceea ce priveşte derularea unor proiecte menite să încurajeze activităţile de voluntariat, activităţi sportive, sau alt tip de activităţi, dar şi implicarea în educaţia civică a locuitorilor urbei este un alt proiecte pe care liberalii îl susţin şi pentru finanţarea cărei cer aocarea de fonduri de la bugetul municipalităţii:

educatie, Daniel Cirjan

„Trebuie stabilit un buget anual pe linii şi domenii pentru Organizaţiile Non Guvernamentale. Aceste organisme trebuie să aibă acces la finanţări nerambursabile din partea primăriei în baza unor propuneri de proiecte care trebuei evaluate de comisii independente din cadrul primăriei. De asemenea, ONG-urile care desfăşoară activităţi de interes public trebuie să primească şi spaţii puse la dispoziţie de primărie pentru desfăşurarea activităţii. „, a susţinut Daniel Cîrjan, preşedintele PNL Drobeta Turnu Severin. Liberalii mai propun şi înfiinţarea unor consilii consultative cetăţeneşti care să ajute la rezolavrae problemelor edilitare ale urbei.

 

 

6,419 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.