Proiect pentru restaurarea elementelor decorative ale Palatului Culturii Teodor Costescu

Un proiect pentru restaurarea elementelor decorative ale palatului culturii Teodor Costescu a fost depus și urmează să demareze în perioada următoare. Totul, după  ce capul unui dintre cei doi grifoni de  pe palat s-a prăbușit. În acest moment se așteaptă avizul favorabil de la ministerul culturii pentru ca lucrările să poată începe. Între timp, accesul în zonă a fost limitat pentru evitarea unor incidente.

Grifonii, dar și lira, principalele elemente decorative ale palatului culturii Teodor Costescu, vor fi restaurate. Lucrările vin în contextul în care, capul unui dintre grifoni s-a prăbușit și a căzut pe esplanada din fața edificiului cultural. Totul, din cauza uzurii cauzate de timp:S

”Fiind monument istoric, nu putem demara nicio lucrare de restaurare fără să avem aviz din partea Ministerului Culturii. Am depus documentația, avem banii alocați pentru aceste lucrări, iar acum așteptăm această aprobare pentru a putea demara lucrările”,a precizat pentru descoperamehedinti.ro Marius Screciu primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

În spațiul public s-a vorbit intens și despre o posibilă înlocuire a grifonilor în anii 2010-2014, atunci când aici s-au executat lucrări de reabilitare, aspect contrazis de primarul Severinului, Marius Screciu:

”Nu mă pot pronunța în privința lucrărilor de reabilitare care au fost făcute în perioada 2010-2016, dar pot să vă spun cu certitudine că acești grifoni nu au fost niciodată din bronz, prin urmare nu există niciun furt, nicio înlocuire cu alții” a mai spus primarul Marius Screciu.

Clădirea Teatrului din Severin este o adevărată emblemă pentru Drobeta Turnu Severin, cu o vechime de peste 100 de ani. În primăvara anului 2010, în urma contractării unui proiect european cu fonduri nerambursabile, care a inclus şi restaurarea cetăţii medievale a Severinului, palatul culturii severinene a fost reabilitat și restaurat.

1,816 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.