Proiectul de modernizare al stadionului Dr. Angelescu: cum va arăta şi ce sporturi vor putea fi practicate aici

Aflat în paragină, stadionul „Dr. Angelescu” din centrul orașului își poate recăpăta strălucirea și utilitatea din a doua parte a secolului trecut. Consiliul Județean Mehedinți a depus un proiect transfrontalier în valoare de 1.5 milioane de euro prin care să reabliteze întreaga bază sportivă. 2016 poate însemna revirimentul pentru cea mai veche bază sportivă din Drobeta-Turnu Severin. Proiectul gândit de cei de la Consiliul Județean ar include un teren de fotbal sintetic, la dimensiuni normale, o pistă de atletism din tartan cu 6 culoare, groapă de săritură în lungime, modernizarea și reabilitarea tribunei oficiale, modernizarea tribunelor pentru spectatori.

stadionDe asemenea, acum unde este tribuna a doua, zona dinspre Crișan, conform proiectului, ar fi amenajate alte trei terenuri sintetice: unul de tenis, unul de handbal/tenis, iar un altul de minifotbal. Tribuna a II-a și peluzele at urma să fie demolate. Am depus o cerere de finanţare pentru această bază sportivă în valoare de aproximativ 1.5 milioane de euro, pe un proiect transfrontalier România-Serbia. Aştepăm răspunsul final al evaluarii iniţiale în aceste zile iar semnalele sunt mai mult decât favorabile. Intenţionăm să lăsăm accesul liber pentru toţi elevii de la şcolile şi liceele din Drobeta-Turnu Severin pentru a-şi desfăşura orele de sport la această bază sportivă. Vrem să asigurăm condiţii decente şi să le punem la dispoziţie gratuit şi asociaţiilor sportive care au copii şi juniori la echipele de fotbal şi, de asemenea, vom asigura accesul severinenilor care vor să facă mişcare. Toţi vor avea la dispoziţie pista de atletism şi terenurile la dispoziţie, toate gratuit. Este păcat de această bază sportivă să rămână în situaţia care este acum şi tinerii să nu dispună de condiţii decente pentru a practica un sport, fie el amator sau de performanţă, a precizat Aladin Georgescu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi.

aladin.georgescu

              Partener în acest proiect este şi arbitrul severinean Marian Balaci: Din punctul meu de vedere, al sportului mehedinţean, este cel mai mare proiect din ultimii 200 de ani, cu ghilimelele de rigoare, şi cred că acoperă o paletă foarte mare a ramurilor sportive. Aş putea aminti aici handbalul, baschetul, tenisul, fotbalul şi, nu în ultimul rând, ateltismul pentru că este foarte important pentru municipiu, pentru oraş, pentru activitatea didactică – să poată să aibă 5-6 ramuri în aceeaşi locaţie. În plus, dacă mai luăm în calcul că se află şi bazinul de înot în aceeaşi vecinătate, cred că tot polul sportului mehedinţean se va muta pe Stadionul Dr. Angelescu. Odată cu acest proiect vom intra şi noi în rândul marilor oraşe care beneficiază de o pistă performantă, de un teren sintetic mare care, indiferent de condiţiile atmosferice, vom putea să facem antrenamentele într-o notă de performanţă. Cred că ajută foarte mult şi şcolile din vecinătate şi toate şcolile din Drobeta Turnu Severin, putând să-şi desfăşoare orele de educaţie fizică, concursurile şcolare şi, nu în ultimul rând, acoperă nevoile oamenilor care sunt dornici de mişcare, a declarat pentru descoperămehedinti.ro, arbitrul severinean Marian Balaci.

marian-balaci

Antrenorii de fotbal spun că ar fi ceva magic

Anunțul a readus speranța pe chipurile antrenorilor severineni, care, de ani buni, se chinuie în fiecare zi, printre buruieni, mizerie, bălți, noroaie și denivelări să scoată la lumină sportivi de top.

„Ar fi un lucru extraordinar pentru copii pentru că aici avem probleme. Dacă de antrenament mai găsim câte un teren, dificultatea o întâmpinăm atunci când avem jocuri oficiale. Sper ca de data asta să se concretizeze pentru că au mai fost discuţii ani de-a rândul şi nu s-a realizat nimic. Cred că ar fi cazul pentru că prea mult ne chinuim. Din cauza infrastructurii se pierd şi mulţi copii. Severinul a dat mulţi fotbalişti în Liga I şi, dacă sportul local va fi sprijinit, inevitabil vor mai fi tineri care să ia contact cu mare performanţă”, a spus Cornel Mihart, manager Sport Kids Drobeta.                  

tribuna

Atletismul ar putea fi revigorat

La doar câțiva metri de terenul de fotbal, pe pista de atletism, se pregătesc și tinerii atleți pentru competițiile naționale și internaționale. Cel mai de răsunet produs severinean este Ancuța Bobocel, de două ori participantă la Jocurile Olimpice și numeroase medalii internaționale.

Este mare nevoie de o astfel de investiție pentru că de pe pista bătrânului Angelescu am scos la lumină tinere talente, cel mai important produs fiind Ancuța Bobocel, care a participat la două ediții de Jocuri Olimpice și a obținut 14 medalii la Campionate Mondiale și Europene de juniori și tineret! Ca și Ancuța mai pot fi și alți copii, dar e nevoie de sprijin. Dacă cei tineri vor beneficia de o infrastructură decentă mai pot aduce medalii. Consider că atletismul ar fi readus la viață”, a mărturisit Marin Istrate, antrenorul secției de atletism de la CSS Drobeta.

„Dacă acest proiect se va pune în aplicare va fi de bun augur. În prinul rând am avea o bază bună de pregătire pentru că acum ne chinuim să alergăm pe pista de pe Angelescu, iar în al doilea rând vor fi readuşi copiii pe bazele sportive. Trebuie sprijiniţi de mici şi, la fel ca în oraşele mari, să aibă condiţiile necesare de pregătire pentru a putea să atingă performanţa. Au ca exemplu pe Ancuţa Bobocel, deci se poate şi din Severin să pleci pe drumul succesului, a declarat Mirel Bîrcu, antrenor secţia de atletism CSM Drobeta.

Stadionul Angelescu a fost inaugurat în 1920, sub denumirea de Stadium Traian, iar în anii 70, pe când se numea „1 Mai”, a suferit o modernizare unicat în țară, cu tribune pavate cu ceramică şi instalaţie de nocturnă pe bază de vapori de mercur.

STADION Dr Angelescu

21,912 total views, 3 views today


5 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.