PSD Mehedinti, acuza modul discretionar de alocare a fondurilor guvernamentale. Primaria Dr. Tr. Severin si C.J. Mehedinti, niciun leu la rectificare

Liderii social democrati ai filialei Mehedinti acuza guvernantii de faptul ca folosesc fondurile publice pentru a „cumpara” voturi! Acuzele au fost facute dupa ce, cu doar cateva zile in urma, guvernul a alocat sume importante de bani catre primariile din judet. Doar ca, impratirea banilor a tinuta doar de culoarea politica a primarilor, nu si de necesitatile comunitatii, a subliniat Aladin Georgescu, presedintele Consiliului Judetean Mehedinti: „Calculele arată că un locuitor dintr-o comună condusă de primar PNL, care este și candidat, a primit 274 lei, în timp ce suma alocată pentru comunele conduse de primari PSD care sunt și candidați la alegerile locale a fost de 70 lei / locuitor. Mai exact, 18 comune care o populație de 45.000 locuitori și primari/candidați PNL în funcție, au primit suma de 12.350.000 lei, în timp ce 45 comune și orașe cu primari/candidați PSD, cu o populație de 217.186 locuitori, au primit 15.200.000 lei. Este total nedrept, o sfidare a Guvernului incompetent la adresa locuitorilor care nu au nicio vină”, a spus Aladin Georgescu, liderul PSD Mehedinti. Pe de alta parte, zeci de primarii, printre care si Drobeta Turnu Severin, dar si Consiliul Judetean sunt in imposibilitatea de a plati indemnizatiile persoanelor cu handicap:

Aladin Georgescu, presedinte PSD Mehedinti: „În mod voit, Guvernul PNL nu a trimis banii persoanelor cu handicap și ai însoțitorilor, tocmai pentru a crea o stare de nemulțumire care să se manifeste la adresa primarilor PSD”.

„În timp ce primăriile PNL au primit sume frumușele de bani, Guvernul nu i-a luat în calcul nici de această dată pe angajații Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți care nu au bani pentru salarii și hrana persoanelor aflate în sistem instituționalizat, pe care, prin lege, Guvernul are obligația să îi asigure! Familiile acestor angajați nu intră în grija liberalilor, nici măcar în grija celor care promit investiții despre care nu au habar sau au, dar preferă să mintă în campania electorală, așa cum au mai făcut-o, în speranța că vor câștiga alegerile. Acum trebuia să demonstreze că sunt alături de cetățeni. Pentru municipiul Drobeta Turnu Severin, situația este cu atât mai rea cu cât în acest moment nu sunt bani pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap și a însoțitorilor lor. Din buget, s-au cheltuit sume importante în contextul pandemiei de Coronavirus, Guvernul a cerut documente, informații cu privire la sumele cheltuite și cele necesare pentru funcționare, dar nu a trimis niciun leu”, a mai spus Aladin Georgescu.

Aladin Georgescu a mai precizat faptul că, actualul candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Mehedinți, în februarie 2020, când era prefect, a atacat în mod nejustificat și nelegal, hotărârea de consiliu județean prin care s-a alocat suma de 20 milioane lei către toate unitățile administrativ teritoriale. A pierdut în prima instanță, la Tribunalul Mehedinți, cu toate acestea, a formulat un recurs peste termen și cu ajutorul Finanțelor Publice, ține blocate aceste sume și totodată, sute de proiecte. Practic, din februarie și până acum, primăriile nu pot folosi acești bani, numai din cauza candidatului PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Mehedinți. Așteptăm o decizie a Curții de Apel în data de 29 septembrie, a mai declarat Aladin Georgescu, presedintele PSD Mehedinti.

291 total views, 14 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.