Rampe de colectare a deșeurilor voluminoase cu depunere gratuită! Vezi aici unde vor fi amenajate

Reprezentanții primăriei Drobeta Turnu Severin  vor să deschidă două centre de colectare deșeuri, cu depozitare gratuită, ce urmează să fie construite cu fonduri nerambursabile atrase prin Programul Național de Redresare și Reziliență. În acest sens, a fost aprobat deja și un proiect de hotărâre de consiliu local.

La aceste centre de colectare, locuitorii vor putea aduce deșeuri provenite din construcții, electrice sau de grădină, precum și obiecte de uz casnic mari. Depozitarea este gratuită, iar de aici, deșeurile vor fi transportate de către angajații primăriei către stația de sortare de la Malovăț. Locațiile identificate pentru amenajarea celor două rampe sunt în zona cartierului Schela și în zona liceului de la Halânga:

”Aici se vor putea depune deșeuri voluminoase, textile, din lemn, anvelope, echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri de grădină și, foarte important, deșeuri din construcții și demolări. Severinenii vor duce singuri gunoiul la noile rampe sau pot apela la firme speclializate contracost. Depozitarea este gratuită, iar de la aceste rampe tranportul lor către stația de sortare va fi realizată de către angajații primăriei”, a precizat Marius Screciu, primarul municpiului Drobeta Turnu Severin.

În prezent, amenzile pentru depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor din construcții se încadrează între 1000 si 2000 de lei.

140 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.