Reguli noi în ceea ce privește colectarea deșeurilor

I

Scade taxa pentru colectarea deșeurilor la Drobeta Turnu Severin. Acest lucru se întâmplă în contextul în care, noul sistem care vizează managementul integrat al deșeurilor intră în vigoare. Se modifică în același timp și plata pentru colectarea deșeurilor care va fi încasată de către municipalitate și nu prin intermediul asociațiilor de proprietari sau direct la casieriile operatorului de salubrizare cum se întâmpla până acum. La dispoziția beneficiarilor vor fi puse și mijloace de plată online a taxei de salubrizare. Începând cu data de 1 aprilie, severinenii au la dispoziție trei luni pentru a se conforma noilor reguli:

Se va încheia un contract cu primăria, firma de salubrizare se va ocupa strict de colectarea deșeurilor, iar la finalul lunii va emite o factură totală către municipalitate, pe care noi o vom plăti din taxa de salubrizare colectată de la locuitorii orașului. Totodată, scade și valoarea taxei de salubrizare care va fi de 12 lei/pe persoană ”, a precizat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

În următoarele trei luni, severinenii sunt așteptați să depună aceste declarații: ”Persoanele fizice vor depune aceste declarații la direcția de taxe și impozite locale, cei care locuiesc în asociații de proprietari vor depune aceste declarații la direcția de patrimoniu din cadrul primăriei, iar în ceea ce privește agenții economici, aceste declarații vor fi depuse la sediul primăriei, la direcția tehnică întrucât cantitatea de deșeuri se calculează în funcție de numărul de angajați și de specificul activității,a precizat pentru descoperamehedinti.ro Andrada Turbat, reprezentant al firmei de salubrizare.

Aceste declarații pot fi depuse și online, iar primăria pune la dispoziție două adrese de e-mail pentru transmiterea documentelor: ditl@primariadrobeta.ro și primaria@primariadrobeta.ro. La final de lună municipalitatea va plăti taxa de colectare a deșeurilor către operatorul de salubrizare, din banii încasați de la populație pentru aceste serviciu.

Accesați link-ul pentru detalii suplimentare:

https://primariadrobeta.ro/wp-content/uploads/2021/03/punctul-11-1.pdf

1,705 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.