Revin cursele regulate cu vaporul între Drobeta Turnu Severin și Kladovo! Vezi aici când va fi prima cursă

Este o certitudine! Cursele regulate cu vaporul între Drobeta Turnu Severin și orașul sârbesc, Kladovo, vor reveni! Demersuri pentru reluarea acestor călătorii au fost făcute de către primarul, Marius Screciu încă din 2017, iar acum această inițiativă s-a și concretizat. Călătoriile cu vaporul între cele două orașe au fost întrerupte în anul 1996 din cauza războiului din fosta Republică Iugoslavă, deși tot timpul a existat infrastructura necesară pentru desfășurarea acestor curse. Punctul de Trecere a Frontierei Port Severin a fost deschis în toată această perioadă, fiind tranzitat de navele de pasageri și de marfă care traversează Dunărea:

”E o dorință mai veche, am discutat încă din 2017 despre acest proiect. De joi vor urma patru zile de curse gratuite între Drobeta Turnu Severin și Kladovo, iar mai apoi în funcție de cum vor răspund severinenii, dar și sârbii acestui proiect, se va stabili un calendar definitiv al acestor curse”a spus primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

”Dunărea ne-a unit dintotdeauna, am avut o colaborare foarte bună întotdeauna cu primarul Severinului și sperăm ca acesta să fie punctul de pornire al unei noi și bune colaborări”, a spus și primarul orașului Kladovo, Sasha Nikoloc.

Cursele vor fi efectuate zilnic cu nava de pasageri „Horizont”, care apartine unei agentii de turism din Kladovo si care are o capacitate de peste 100 de locuri.  După ridicarea, în anul 2009 a vizelor de intrare în Serbia, severinenii au prins gustul cumpărăturilor la vecinii sârbi, de unde își achiziționează produse electrocasnice, detergenți si unele produse alimentare la preturi mult mai avantajoase decât cele din Severin. De asemenea, pe vaporul care va efectua periodic aceste curse, sârbii au anunțat că vor deschide și un magazin de tipul duty-free.

5,600 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.