,,Revoluția fiscală,,- prin ochii unui investitor! Vezi aici ce propune guvernului unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din Mehedinți

Mesaj din Mehedinți către premierul Mihai Tudose după adoptarea așa numitei, ,,revoluții fiscale,,! Vine din partea unuia dintre cei mai importanți oameni de afaceri din județ care condamnă public noile măsuri fiscale despre care spune că nu vor conduce decât la un și mai mare haos fiscal. Cornel Stroescu, a vorbit pentru descoperamehedinti.ro despre măsurile guvernului Tudose și despre modul în care acestea vor influența reprezentanții mediului privat pe viitor:

,,Am văzut declarații ale Prim-ministrului Tudose, ale liderului PSD, Liviu Dragnea, că nu va scădea salariul și că nu vor crește impozitele. Atunci, întreb, de ce consumăm atâta energie pentru a face aceste modificări dacă nici nu crește nici nu scade nimic?! ,, a întrebat retoric, Cornel Stroescu.

Măsura impozitării cifrei de afaceri este una care a stârnit rumoare în mediul de afaceri și este o măsură care poate pune frână investițiilor, a mai spus Stroescu:

,,Dacă vorbim de propunerile de impozitare a cifrei de afaceri, nicăieri în lume nu există o astfel de măsură. Acest lucru înseamnă că nimeni nu mai face cifra de afaceri, nimeni nu va mai angaja pentru că dacă cheltuielile nu se deduc, de ce să mai faci acest lucru. Cel mai important pentru un întreprizător e să își poată deduce cheltuielile. Cele mai mari cheltuieli ale unei firme sunt cu angajații și investiția. De ce nu copiem din Germania spre exepmplu, dacă acolo funcționează economia?! De ce să nu împrumutăm din codul lor fiscal?! În Germania nu s-a impozitat niciodată cifra de afaceri. În plus de asta, statul german sprijină investitorii și nu dă pomeni, iar când se face o investiție, aceasta este garantată de stat, dacă generează locuri de muncă. Acestea sunt în opinia mea măsurile pe care ar fi trebuit sa le ia guvernul PSD și anume, credite pentru cei care vor să facă investiții în orice ramură a economiei,, a mai adăugat Cornel Stroescu.

România a avut dintotdeauna cel mai mic salariu minim pe economie din toată Uniunea Europeană, cu toate acestea, investitorii nu s-au îngrămădit să vină aici pentru a investi în proiecte mari. Sunt investitori care au făcut investiții în comerț, achiziții de terenuri, dar în România nu vedem proiecte mari care să genereze locuri de muncă garantate pe termen lung.

,,Eu cred că principala misiune a unei guvernări responsabile este în crearea și menținerea locurilor de muncă sigure și bine plătite-,, Cornel Stroescu

Omul de afaceri mehedințean a vorbit și despre impozitatea subvenției și despre T.V.A.-ul la arendă. Proprietarii care arendează și vor ca arenda să fie plătită în natură, acea plată în natură va trebui facturată de arendaș catre arendator pentru că se consideră o livrare, nu o plată a arendei:

,,Este o aberație și asta deoarece orice livrare cum consideră Codul Fiscal se facturează cu T.V.A,, a precizat Cornel Stroescu.

În concluzie, Cornel Stroescu și-a prezentat punctul de vedere cu privire la ce ar însemna un sprijin real pentru mediul de afaceri, dincolo de repetate modificări ale codului fiscal:

,,Din punctul meu de vedere, statul trebuie să sprijine mediul privat pentru a se dezvolta. Spun acest lucru prin prisma faptului că, mediul privat creează locuri de muncă, aduce plus valoare și în același timp aduce cei mai mulți bani la bugetul de stat. Mediul privat trebuie sprijinit și din punct de vedere al fiscalității și al dezvoltării, în mod special prin sprijinirea accesării de credite cu dobânzi cât mai mici pe termen lung, așa cum de altfel, se întâmplă în majoritatea statelor puternic dezvoltate,, a conchis Cornel Stroescu.

 

Voica Briceag

4,792 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.