S-au mutat în casă nouă! 60 de tineri au primit cheile noilor apartamente construite de A.N.L.

60 de locuinţe destinate închirierii, construite de Agenția Națională a Locuințelor, au fost recepţionate joi, 27 decembrie 2018, în municipiul Drobeta Turnu Severin. Noii chiriași ai locuinţelor, 18 apartamente cu o cameră şi 42 apartamente cu 3 camere au primit astăzi cheile de la noile case. Pentru ca lucrările să poată fi finalizate, iar tinerii să se poată muta în casă nouă a fost nevoie de multe insistențe, dar și de intervenția fermă a primarului Marius Screciu, căci, firma care trebuia să finalizeze construcția, a intrat în faliment și a abandonat lucrările. Zeci de tineri au așteptat cu sufletul la gură acest moment, mai ales în contextul în care, toți locuiau în spații improrii. Spre exemplu, familia din imagine locuiește alături de cei copii într-o singură cameră la Gura Văii. Copiii merg la școală în Drobeta Turnu Severin, iar părinții lucrează tot în oraș. În perioada următoare ei se vor muta într-un apartament spațios cu trei camere:

Până în prezent, în municipiul Drobeta Turnu Severin, au fost finalizate, în total, 416 apartamente în cadrul Programului ANL de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, în amplasamentele din Zona Aluniş și bulevardul Tudor Vladimirescu. Numărul spațiilor locative putea fi însă mult mai mare, dacă firma care a câștigat acest proiect nu ar fi abandonat lucrările după ce a încasat banii.

Pe de altă parte, la propunerea primarului Marius Screciu, întrega zonă a fost igienizată, și au demarat ample lucrări de reabilitare. Se lucrează la asfaltarea parcărilor și a aleilor, dar și la amenajarea unor spații de recreere.

În prezent, în urma ultimelor modificări legislative, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriaşi, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Casă sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.

Voica Briceag

2,405 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.