Săptămână tensionată pentru partidele politice din Mehedinți

Săptămâna aceasta se anunță a fi una tensionată pentru partidele politice din județul Mehedinți. Astfel, până în data de 27 octombrie, fiecare partid trebuie să depună, la birourile electorale de circumscripție, listele finale și dosarele de candidatură pentru alegerile parlamentare din acest an. Dacă unele partide și-au anunțat lista finală a candidaților de mai bine de o lună, altele încă sunt în plin proces de negociere. Cert este că până astăzi, 24 octombrie, reprezentanții BEJ nu au înregistrat niciun dosar de candidatură pentru alegerile din 11 decembrie.

alegeri

Partidul Național Liberal – Filiala Mehedinți a anunțat lista definitivă încă din data de 20 septembrie. Astfel, pe lista pentru  Camera Deputaţilor sunt înscriși: Virgil Popescu-preşedintele în funcţie al PNL Mehedinţi, Constantin Săceanu- fost director al RAAN și Gheorghe Florescu, fost preşedinte PC. Lista pentru Senat este deschisă de senatorul în funcţie, Marius Bălu-provenit din PDL care va încerca să îşi menţină locul în parlament.  Marius Bălu, este urmat de Stela Firu, actualmente consilier judeţean şi director al Spitalului CFR.

pnl-mh-lista-alegeri

Partidul Social Democrat – Filiala Mehedinți şi-a stabilit prin vot secret viitorii candidaţi la alegerile parlamentare, în data de 5 octombrie. Atunci, figurau pe lista pentru Camera Deputaților: Constantin Trușcă – primarul comunei Șimian, Valentin Popescu – director DGASPC Mehedinți, Vlad Bontea  – vicepreședinte ANPC și Doru Dumitrescu. La Senat au fost votați se social-democrați: Liviu Mzilu – vicepreședinte al CJ Mehedinți, Jean Rogoveanu – primarul comunei Gogoșu și Alin Chirilă – director în cadrul CJ Mehedinți. La nici o săptămână însă, lista a fost schimbată: Valentin Popescu a fost eliminat iar Doru Dumitrescu, Jean Rogoveanu și Alin Chirilă și-au retras candidaturile. De atunci, partidul nu a mai venit cu precizări privind componența listelor așa că situația se prezintă în felul următor: Camera Deputaților – Constantin Trușcă și Vlad Bontea, Senat – Liviu Mazilu.

psd-mh-lista-alegeri

Alianța Liberalilor și Democraților – Filiala Mehedinți – nu au făcut încă publice numele candidaților pentru alegerile parlamentare. Conform surselor din interiorul partidului, lista de la Camera Deputaților ar fi deschisă de deputatul în funcție – Viorel Palașcă iar la Senat de Ionuț Sibinescu – președinte ALDE Dr. Tr. Severin.

alde-mh-lista-alegeri

Partidul Mișcarea Populară – Filiala Mehedinți – a publicat listele definitive pentru alegerile din acest an. Pentru un loc de deputat vor candida Roșca Emanoil și Pârvu Cristiana, iar entru senat: Vladuț Gabriel și  Dincă Constantin. Surpriza mare pe aceste liste a fost că nu se regaseste nici liderul PMP Mehedinti, Constantin Gherghe si nici Gabriela Dobrota, prim vicepresedintele formatiunii politice si in acelasi timp vectorii de imagine ai partidului.

pmp-mh-lista-alegeri

Uniunea Salvaţi România – Filiala Mehedinți – în acest moment nu se cunoaște o listă definitivă, dar este vehiculat un nume – Vasile Deac – coordonatorul filialei Mehedinţi a partidului, un cunoscut activist în domeniul ONG şi al fondurilor europene.

deac

 ALDE Mehedinți a anunțat că își vor valida candiadații în cursul zilei de astăzi iar PSD Mehedinți ar avea o listă finală mâine.

 

2,922 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.