Se asfaltează drumul județean dintre Plopi și Balota. Vezi aici când se vor finaliza lucrările

Porțiunea de drum cuprinsă între localitățile Plopi și Balota în lungime de 19,3 kilometri va fi asfaltată. Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor a fost semnat deja, iar fondurile necesare modernizării provin de la bugetul Consiliului Județean Mehedinți și de la Uniunea Europeană. Drumul asigură și accesul către aerodromul Drobeta și scurtează distanța dintre localitățile pe care le traversează și municipiul reședință de județ.  Tronsonul de drum traversează localități din comunele Tâmna, Livezile, Hinova, Prunișor și Șimian și asigură accesul locuitorilor în satele Ștefan Odobleja, Izvorălu de Jos și Izvorălu și permite legături cu satele Gârnița, Mijarca, Arvătești și Manu.

Proiectul mai prevede și realizarea a 44 de legături cu drumurile laterale, șanțuri betonate și rigole carosabile, amenajarea de trotuare și piste de biciclete pe o distanță de aproape 2 km, 25 accese la proprietăți și montarea de parapet pe o distanță de 2,4 km, acolo unde structura drumului necesită acest lucru.

”Durata de proiectare și execuție este de 20 luni, dar am convingerea că acest timp va fi redus, astfel încât, la anul, pe vremea aceasta, să vorbim despre primul strat de asfalt în cadrul investiției!”, a precizat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

2,601 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.