Se asfaltează străzile din zona Serpentina Roșiori, Apolodor, Banovița și alte cartiere mărginașe

Toate străzile din cartierele mărginașe ale Severinului vor intra de anul viitor într-un amplu proiect de reabilitare și asfaltare. Este vorba despre cartiere care s-au dezvoltat în ultimii ani și unde nu au existat utilități. Municipalitatea a făcut toate demersurile pentru a duce aici toate utilitățile, iar acum, în aceste zone există curent electric, apă, canal și în unele zone chiar gaze naturale. Și cum banii de la bugetul local pentru asfaltarea în aceste cartiere sunt insuficienți, primarul Marius Screciu, a decis contractarea unui împrumut bancar. Decizia de a lua un împrumut a fost luată după consultarea populației cu privire la această decizie, sondaj în urma căruia în proporție de peste 90%  oamenii au fost de acord, mai ales că gradul de îndatorare a bugetului local este în acest moment în jur de 7 %, iar după accesarea acetui împrumut se va ajunge undeva în jurul ratei de 8%:

”Am aprobat în ședința de Consiliu Local, contractarea unui împrumut de 5 milioane de euro destinat modernizării și reabilitării străzilor din municipiu, străzi ce au toate utilitățile și nu sunt prinse pe alte programe de finanțare. Vorbim despre străzi situate în Cartierul Tinerilor, Apolodor, Veteranii de Război, Banovița și alte zone. Acestea ar urma să fie modernizate începând de anul viitor, după realizarea tuturor procedurilor legale de împrumut și achiziție. În perioada următoare vom publica pe site-ul primăriei denumirea străzilor care vor intra în acest program”, a declarat Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

În perioada următoare vor începe demersurile pentru contractarea acestui împrumut, iar lucrările de asfaltare vor demara anul viitor.

 

Voica Briceag

8,367 total views, 1 views today


un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.