Severinul, primul municipiu din țară care a cumpărat tablete conectate la internet pentru elevii școlilor din oraș

Municipiul Drobeta Turnu Severin este primul oraș din țară care a accesat fonduri europene pentru dotarea școlilor cu tablete, laptopuri și camere web. Fiecare din cele 21 de unități școlare de pe raza municipiului a primit echipamente în funcție de numărul de solicitări depuse la primărie:

Suntem primul municipiu care a reușit această performanță. Mai avem încă o cerere de finanțare aprobată și urmează ca în perioada următoare să primim aproximativ 2 milioane de măști chirurgicale și materiale dezinfectante care cor fi distribuite în școlile din oraș. Fiecare școală a primit echipamente I.T. în funcție de cât a solicitat ”, a precizat Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Tabletele sunt conectate la internet, ele au încorporată cartelă de date nelimitat, cu o valabilitate de 24 de luni. Garanția pentru echipamentele achziționate este de 48 de luni.

”Foarte mulți elevi nu au posibilitățile materiale pentru a procura astfel de echipamente care sunt destul de costisitoare. Primarul Marius Screciu făcut un lucru extraordinar, s-a mișcat foarte repede cu această cerere de finanțare. Astfel de echipamente sunt extrem de utile chiar și atunci când cursurile se desfășoară cu prezență fizică, ” a spus președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

În total au fost cumpărate 10.858 de tablete pentru elevii din Drobeta Turnu Severin și 265 de laptopuri și 339 de camere web pentru cadrele didactice. Valoarea totală a proiectului este de 13.678.000 lei, iar aparatura ajunge în 21 de unități de învățământ de pe raza municipiului.

1,187 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.