Severinul, sufocat de gunoaie. Acțiune în forță a comisarilor Gărzii de Mediu.

Inconștiența unor severineni transformă zeci de cartiere ale Severinului în adevărate focare de infecție.  Oamenii au htărât că e mai ieftin să arunce resturile menajere la voia întâmplării decât să încheie un contract pentru ridicarea acestora de către o firmă specializată. Doar că, pe firul zonelor unde deșeurile sunt aruncate la voia întâmplării au intrat deopotrivă comisarii Gărzii de Mediu precum și polițiștii locali:

tutilescu

”Desfășurăm împreună cu Poliția Locală o acțiune care vizează deopotrivă municipiul Drobeta Turnu Severin, dar și cartierele mărginașe ale orașului, unde am identificat munți de gunoaie. Vreau să atenționez toți locuitorii că, ori de câte ori vor fi depistați  că depozitează în zone care nu sunt special amenajate vor fi sancționați. Amenda este foarte mare fiind cuprinsă între 5.000 și 10.000 lei ”, a precizat Cătălin Tutilescu, comisar șef al Gărzii de Mediu Mehedinți.

Amenzile vor curge, căci, și polițiștii locali au dreptul să aplice amenzi. Contravențiile stabilite de consilierii locali pentru depozitarea resturilor menajere în spații neconforme, este însă ceva mai mică:

luria

Inventariem toate zonele nesalubrizate din municpiu, iar după ce vor fi identificate, vom trece la amendarea celor care se fac vinovați. Amenda pe care o pot aplica polițiștii locali, conform HCL 220/2011 este cuprinsă între 5.00 și 1.000 lei” a anunțat și Luria Mărțuică, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale.

gunoaie serpentina

Zona Serpentinei Roșiori este un imens loc de depozitat deșeuri provenite în special din construcții. Aici, se formează periodic munți de gunoaie care sufocă zona. Periodic, pentru igienizarea acesteia, primăria apelează la firma de salubritate a orașului. Degeaba însă, căci munca este una de Sisif căci, imediat ce se ridică gunoiul, imediat apar noi depuneri:

mirel damian

Primăria ne-a mai solicitat igienizarea acestei zone cu șase luni în urmă, am venit și am încărcat mai bine de 100 de tone de deșeuri de aici, am ingienizat zona, dar deșeurile au fost din nou depozitate aicia precizat și Mirel Damian, directorul societății care asigură salubrizarea orașului.

În prezent, singura groapă conformă de depozitare a deșeurilor, se află la Izvoru Bârzii.

Voica Briceag

5,272 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.