Situație fără precedent după ce prefectul a blocat bugetul Consiliului Județean Mehedinți. Salariații instituției riscă să nu îți primească salariile

Situație fără precedent după ce prefectul a blocat bugetul Consiliului Județean Mehedinți. Angajații instituției riscă să nu îți primească salariile

Peste 2000 de angajați ai Consiliului Județean Mehedinți, dar și ai instituțiilor subordonate, nu își vor primi salariile la timp! S-a ajuns în această situație fără precedent după ce prefectul de Mehedinți, Cristinel Pavel, a atacat în contencios administrativ hotărârea de consiliu județean prin care s-a aprobat bugetul anului 2020, demers care a paralizat întreaga activitate a Consiliului Județean Mehedinți. Nu doar salariile angajaților sunt blocate, ci și toate investițiile din județ:

”Practic, după atacarea în contencios administrativ a bugetului, sunt blocate investițiile pe bugetul propriu cum ar fi , spre exemplu, reabilitarea Policlinicii din Strehaia și a Spitalului din Vânju Mare, investițiile din fonduri europene, în număr de 21, pentru care fuseseră alocate cote de cofinanțare și alte sume pentru cheltuieli neeligibile. Totodată, nu se pot face plăți pentru cheltuieli materiale și salarii ale angajaților aparatului administrativ și instituțiilor din subordine” a precizat Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți.
O situație la fel de critică se înregistrează și la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului. Instituția este subfinanțată după ce sumele de bani alocate de guvern au acoperit doar două luni de funcționare. În acest context, pentru a nu se ajunge la un blocaj, consiliul județean Mehedinți a făcut demersurile către Administrația Județeană a Finanțelor Publice Mehedinți, în vederea contractării unui împrumut pentru a asigura salariile angajaților acestei direcții:
”Solicităm aprobarea unui împrumut în valoare de 50.000.000 lei pentru necesarul de funcționare al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți, până la sfârșitul anului 2020, ”  se arată într-o adresă transmisă A.J.F.P. Mehedinți de către Consiliul Județean.
Aladin Georgescu, cel care deține și funcția de președinte  PSD Mehedinți acuză demersuri politicianiste despre care spune că ar fi stat la baza deciziei de atacare a hotărârii de consiliu județean prin care s-a aprobat bugetul anului 2020, decizie care a condus la un blocaj total la nivelul instituției pe care o conduce:
”Ați instalat (n.r. Virgil Popescu, președinte P.N.L. Mehedinți) în fruntea instituțiilor statului un grup de interese format din neamuri și obedienți, pe care îi folosiți pentru a vă satisface propriile interese electorale. Renunțați la aceste demersuri pe spatele mehedințenilor, domnule Popescu, și haideți să intrăm într-o campanie decentă, în care să le spunem oamenilor ce am făcut pentru ei sau, măcar, am încercat!”, a mai spus Aladin Georgescu.

 

1,713 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.