Spitalul județean crește numărul paturilor pentru pacienții covid. Donație impresionantă din partea organizației Masa Rotundă pentru creșterea capacității de tratare și internare

În plină criză pandemică, reprezentanții spitalului județean au reușit să suplimenteze numărul paturilor pentru tratarea pacienților infectați cu SARS COV-2. Astfel, în urma unei întâlniri la care au participat reprezentanții spitalului județean de urgență, ai prefecturii, ai direcției de sănătate publică și reprezentanți ai consiliului județean au fost identificate spațiile și s-au realizat circuitele necesare pentru suplimentarea numărului de paturi destinate pacienților infectați cu SARS COV -2 cu încă 54 de locuri.

O contribuție importantă la suplimentarea numărului de paturi au avut-o reprezentanții organizației Masa Rotundă Drobeta Turnu Severin care au donat 30 de paturi echipate astfel încât noile saloane au putu fi dotate. Situația este dramatică la nivelul municipiului în contextul creșterii alarmante a cazurilor de infectare cu coronavirus, iar internările sunt duble față de externări:

Ca un exemplu – într-o zi externăm 10 pacienți, dar internăm de 25-30 de pacienți cu o durată medie de internare de 10 zile”, a precizat Elena Bololoi, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență.

1,832 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.