Percheziții în Mehedinți. Cercetări pentru evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul producerii energiei electrice şi termice.

Joi dimineaţă, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, poliţiştii din Vâlcea efectuează 22 de percheziţii domiciliare în 3 județe și în municipiul Bucureşti, într-o cauză în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul producerii energiei electrice şi termice. Prejudiciul cauzat depășeste 8.000.000 de lei.
Trei perchziţii au loc în Mehedinţi, 10 în Vâlcea, 8 în Gorj şi 1 în Bucureşti.  Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015 – 2016, un agent economic, cu obiect de activitate producerea de energie electrică şi termică, ar fi evidenţiat în actele contabile cheltuieli nereale, în baza unor contracte de achiziţie a cărbunelui încheiate cu firme de profil.
În documentele de însoţire a mărfii ar fi fost înscrise cantităţi mult mai mari decât cele achiziționate în realitate.
De asemenea, în înscrisuri ar fi fost evidențiat cărbune de calitate superioară, în realitate, puterea calorică a cărbunelui achiziționat fiind mult inferioară. Prejudiciul cauzat a fost estimat la peste 8.000.000 de lei.
La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţean Mehedinți, Gorj şi ai Direcţiei Generale a Municipiului Bucureşti.
Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea
perchezitii-1

9,439 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.