Ultima şedinţă de Consiliu Local s-a lăsat cu replici dure între reprezentanţii primăriei şi cei ai Alfa Ground Solutions

Severinul, oraşul paradoxurilor, căci după ce în iarnă reprezentanţii pimăriei dădeau din colţ în colţ din cauză că lucrările la noua centrală termică a oraşului erau departe de a fi gata, iar repornirea temocentralei de la Halânga a fost greoaie şi cu costuri imense, iată că acum, oraşul are chiar două centrale.

noua-centrala-pornita

Asta, după ce reprezentanţii societăţii Alfa Ground Solutions, firma care şi-a asumat lucrarea de construcţie a unei noi centrale pentru Drobeta Turnu Severin,  au anunţat că noul modul termic a fost pus parţial în funcţiune şi poate furniza gigacalorii la un preţ de 168 lei pentru fiecare gigacalorie consumată: „Avem puşi în funcţiune o capacitate de 30 de megawaţi termici, la dispoziţia dumneavoastră, pentru a putea livra în sistemul de termoficare cantitatea pe care deja o avem pusă în funcţiune la preţul pe care deja l-am licitat de 168 lei „, a anunţat în cadrul şedinţei de consiliu local, Răzvan Rizea, reprezentantul Alfa Ground Solutions.

dsc_1306

Preţul de producţie este mult mai mic faţă de cel plătit la ora actuală de către primărie, căci, preţul de producţie al gigacaloriei produsă de Romag Termo este de aproximativ 450 lei. Doar că, reprezentanţii consiliului local sunt sceptici cu privire la capacitatea firmei de a livra în sistem, dar mai ales,  susţin că, în lipsa unor probe, riscăm ca întreg sistemul să fie dezechilibrat, iar severinenii să petreacă sărbătorile în frig: „Din punct de vedere tehnic, nu putem dezehilibra sistemul. Nu este treabă nici de decizie politică, nici juridică. Pur şi simplu tehnic, nu putem dezechilibra sistemul cu un sistem care nu  este probat şi nu a avut probe de punere în funcţiune. Consider că acum, dumneavoastră, nu faceţi decât o declaraţie politică şi nu una tehnică şi de bun simţ” a susţinut Gabriela Dobrotă, consilier local PMP.

„Nu putem să trecem peste lege. Trebuie să vedem dacă putem combina şi sursa dv. de energie cu ce avem astăzi. Din punctul meu de vedere, ce spuneţi dv., nu e suficient”, a susţinut şi Alin Budulan, consilier local PNL.

Pe de altă parte, primarul Marius Screciu, este şi el sceptic cu privire la recepţionarea parţială a lucrărilor la noua centrală: „În acest moment, noi verificăm să vedem dacă din punct de vedere juridic, putem primi aceste gigacalorii, având în vedere că, această investiţie nu este terminată. Este într-adevăr un preţ mai bun, dar dacă acel contract nu ne permite, noi nu putem lua o decizie până nu vedem dacă un punct de vedere juridic, să vedem dacă ne permite legea” a susţinut Marius Screciu, primarul municpiului Drobeta Tunru Severin.

dsc_1298

Noua centrală a municipiului Drobeta Turnu Severin ar trebui să fie gata la începutul lunii februarie, iar odată pusă în funcţiune, severinenii ar plăti unul dintre cele mai mici preţuri din ţară pentru gigacaloria consumată.

Voica Briceag

10,043 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.