Un mehedinţean, şef de promoţie al Colegiului Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Un mehedinţean din satul Mărăşeşti din Baia de Aramă a reuşit o performanţă care îi face mândri pe toţi locuitorii judeţului! Alexandru-Flavius Toargă a absolvit cursurile Colegiului Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” din Alba Iulia ca şef de promoţie. El a reuşit să obţină cea mai mare medie la examenul de bacalaureat, 9,91, iar media generală de absolvire a fost de  9,60. Pe pagina de facebook a Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazu”, diriginta lui Alexandru-Flavius Toargă a scris câteva cuvinte emoţionante despre munca şi perseverenţa care l-au propulsat pe Flavius în poziţia de şef de promoţie:


Ce nu ştiu, probabil, elevii , este că un profesor nu uită niciodată prima oră la clasă, fără a mai pune la socoteală sutele de ore care întregesc ciclul celor patru ani de liceu. În prima oră are loc primul contact cu elevii, în care fiecare se prezintă. Atâţia ochi, atâtea feţe şi tot atâtea particularităţi. Îmi amintesc de Flavius, în această primă oră, de ochii mari, curioşi şi serioşi, iar prezentarea răspunsului este cumva rapidă, cuvinte scurte, concise şi hotărâte. A, da, oltean mi-am spus şi, sigur, inteligent. Avea o vibraţie a fiinţei care rezona cu ceea ce spunea şi m-a impresionat. Au urmat zeci, sute de ore cu teste şi răspunsuri care îmi confirmau acea primă impresie. Ochii sorbeau totul, munca era temeinică, iar rezolvările erau mereu foarte bune. Limbajul ştiinţelor exacte îi era foarte familiar, iar ritmul de lucru era rapid, reuşind să umple câteva table în foarte scurt timp. A fost un elev responsabil, un bun camarad, îndeplinind şi atribuţiile elevului plutonier. În urma examenului maturităţii, Flavius a obţinut cea mai mare medie pe colegiu, dovada seriozităţii, responsabilităţii, rigurozităţii în pregătire. Aceste calităţi îi vor asigura, cu siguranţă, reuşita şi la examenul de admitere în Academia Forţelor Aeriene ,,Henri Coandă” din Braşov. Felicitări şi mult succes în continuare! (profesor diriginte Dorina Filipescu)”

Redacţia descoperamehedinti.ro îl felicită pe Flavius pentru perfromanţă şi pentru perseverenţă. Felicităm deasemenea profesorii, nu doar de la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazu” din Alba Iulia, ci şi dascălii şcolii gimnaziale din satul Mărăşeşti din Baia de Aramă, cei care i-au insuflat lui Flavius dragostea de carte.

 

Voica Briceag

30,985 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.