Un milion de euro pentru dotarea compartimentului pentru situații de urgență din cadrul primăriei Drobeta

Un contract cu finanţare europeană în valoare de peste un milion de euro a fost semnat de reprezentanţii primăriei Drobeta Turnu Severin. Este vorba despre un proiect care vizează dotarea compartimentului pentru Situaaţii de Urgenţă din cadrul primăriei cu aparatură şi tehnică şi în vederea prevenirii  și intervenției în caz de dezastre naturale. Finanţarea a afost obţinută pe programul de vecinătate România-Bulgaria:

Daniel Cirjan

”Pe 1 februarie 2017 a fost semnat la Călăraşi un proiect european pe programul transfrontalier România-Bulgaria, un proiect în valoare de 1.100.000 euro. Din această sumă, nouă ne revin aproximativ 800.000 euro, restul va reveni partenerului din Bulgaria. Acest proiect prevede instalarea şi achiziţionarea a 16 sisteme de avertizare pentru diverse situaţii de urgenţă în municpiul Drobeta Tunru Severin, de asemenea se vor achiziţiona cinci module pentru sinistraţi. În cadrul proiectului, pe lângă dotările necesare mai este prevăzută şi achiziţionarea unor autoutilitare care să deservească activităţile specifice într-o primărie  municipiu reşedinţă de judeţ” a declarat pentru descoperamehedinti.ro viceprimarul Severinului, Daniel Cîrjan.

Proiectul vina ca o mănușa, mai ales în contextul în care, în urma bilanțului prezentat de reprezentanții ISU Drobeta, situațiile de urgență sunt din ce în ce mai prezente la nivelul întregului județ, nu doar al municipiului Drobeta Turnu Severin, iar dezvoltarea compartimentului propriu de prevenire a dezastrelor nu face decât să faciliteze intervenția în caz de urgență.

Voica Briceag

7,123 total views, 1 views today


un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.