Vești bune pentru șoferi! Se reabilitează drumul spre Clisura Dunării, dar și DN 67 în zona dealului Colibași

Drumul care duce către Clisura Dunării, zonă care atrage săptămânal mii de turiști, va fi în sfârșit reabilitat. Decizia a fost luată după ce președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a sesizat situația ministrului transporturilor, Răzvan Cuc, iar acum sunt deja câteva zile de când au început lucrările de reabilitare în zonă. Pe o porțiune de 6 kilometri, între Orșova și Eșelnița va fi turnat covor asflatic pe întrega porțiune, urmând ca în celelate zone să se facă plombări și intervenții până la identificarea unei soluții astfel încât drumul să fie complet modernizat:

razvan cuc

Avem finalizați până acum 4,5 kilometri, urmează să lansăm procedura de licitație pentru reparația capitală între Orșova și Eșelnița. Acest drum este un tronson cu impact turistic foarte mare, tocmai din acest motiv nu puteam să nu îi acordăm atenția care se cuvine, a declarat Răzvan Cuc ministrul transporturilor, prezent în Mehedinți.

Anual, turismul a început să aducă sume din ce în ce mai mari la bugetul județului. Pentru a avea însă un turism de calitate trebuie să și oferi în schimb, o infrastructură rutieră bună, a declarat și președintele Consiliului Județean mehedinți, Aladin Georgescu:

aladin

”În minivacanța de Rusalii au fost mii de turiști pe Clisura Dunării și au avut o surpiză plăcută. Mare parte din acest drum a fost reabilitat, încă se lucrează, iar dl. ministru ne-a adus această veste bună cu privire la alocarea sumelor de bani necesare reabilitării totale a drumului de la ieșire din Orșova și până aproape de ieșirea din localitatea Eșelnița” a precizat Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Clisura a devenit în ultima perioadă una dintre cele mai căutate locații pentru petrecerea vacanței. Pe lângă turiștii români care vizitează zona, aici vine și un număr impresionant de turiști din alte țări:

nemtii

”Zona este superbă, poate una dintre cele mai frumoase din toată Europa. Cu siguranță dacă infrastructura ar fi mai bună, regiunea aceasta ar avea mult mai mulți bani de câștigat din turism, ” a susținut un turist venit din Germania să își petreacă aici câtvea zile alături de soție și câțiva prieteni.

Ministrul Transporturilor a identificat și o soluție pentru remedierea problemei din zona dealului Colibași, acolo unde, din cauza alunecărilor de teren, drumul a luat-o la vale. Răzvan Cuc a cerut demararea lucrărilor de modernizare în regim de urgență.

Voica Briceag

3,926 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.