Victor Ponta, mesaj special pentru Mehedinți în cadrul congresului Pro România

Ex-premierul PSD-ist Victor Ponta a fost ales președinte al Pro România, duminică, cu prilejul primului congres al grupării, în timp ce fostul vicepremier Daniel Constantin și ex-miniștrii Sorin Cîmpeanu și Nicolae Bănicioiu au fost propulsați în funcții de prim-vicepreședinți. Județeul Meheidnți a avut la acest congres un număr de 20 de delegați cu drept de vot. Fostul premier Victor Ponta a fost ales preşedinte al partidului Pro România în cadrul primului congres naţional al formaţiunii politice, care a avut loc duminică, la Romexpo. Prim-vicepreşedinţi ai Pro România au fost aleşi Nicolae Bănicioiu, Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu. Victor Ponta a avut un mesaj special pentru delegația județului Mehedinți prezentă la congres:

”Bună dimineața, bine ați venit! Vă mulțumesc pentru participare. Știu că nu este ușor la Mehedinți, dar avem suporteri mulți!” le-a transmis Victor Ponta celor 20 de delegați ai organizației Pro România, prezenți la congres.

Fostul premier a mai declarat pentru descoperamehedinit.ro că: ”În Mehedinți am încercat să repar lucruri, nu mi-au ieșit toate proiectele, dar de fiecare dată am avut dorință și bună credință și sper să putem face mai mult pentru oamenii din Mehedinți. Reporter: Ați spus că știți că nu este ușor în Mehedinți. Ce ați vrut să spuneți? Victor Ponta: Mehedințiul este un județ care a moștenit din trecut foarte multe probleme-economice vorbind, pentru că știu cât de mulți oameni tineri sunt plecați din județ în alte țări și pentru că fără infrastructură, educație, investiții, va fi foarte greu să dai o șansă oamenilor în Mehedinți. Bucureștiul, Clujul, Timișoara-se dezvoltă. În Mehedinți e nevoie de politici, de strategii. Unele le-am reușit, altele nu, dar măcar știm ce avem de făcut” a mai adăugat fostul premier. În Mehedinți, filiala Pro România este coordonată de Cornel Stroescu, unul dintre cei mai influenți fermieri din țară:

 ”Vrem să facem un Mehedinți mult mai puternic, vrem să dezvoltăm județul, dar pentru ca aceste lucruri să se poată întâmpla, oamenii trebuie să aibă încredere în noi. Trebuie să luptăm, trebuie să muncim și trebuie să ne implicăm pentru că este interesul nostru și interesul copiilor noștri. Lipsa de implicare în viața socială și politică nu este o opțiune, nu este un lucru care să aducă plus valoare societății” a declarat Cornel Stroescu, liderul Pro România Mehedinți.

Primul test pentru Pro România vor fi alegerile parlamentare, iar în mare, strategia pentru scrutinul european din primăvara anului viitor a fost definitivată. Se pare că, pe lângă Ponta, la Parlamentul European vor candida Sorin Cîmpeanu, Daniel Constantin și Nicolae Bănicioiu.

Voica Briceag

6,885 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.