Ziua Marinei în portul Drobeta Turnu Severin! Vezi aici programul activităților

Severinenii sunt așteptați miercuri, 15 august, să participe în Portul din Drobeta Turnu Severin la manifestările organizate cu prilejul Zilei Marinei. În fiecare an, jocurile marinărești atrag ca un magnet severinenii, în special copiii. Autoritățile portuare din Drobeta Turnu Severin au făcut astăzi ultimele pregătiri pentru Ziua Marinei.  Manifestările vor începe la ora 10,00 cu intonarea imnului de stat şi discursul oficialităților locale. Anul acesta, din cauza pestei porcine, purcelul a fost înlocuit cu un curcan.

”Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin și Liga Navală Română organizează în acest an, Ziua Marinei! Pe 15 august, activitățile din Portul Drobeta vor începe la ora 10:00, cu primirea invitaților, deschiderea oficială a festivităților și intonarea imnului național. La fel ca în fiecare an, severinenii sunt invitați și la jocurile tradiționale marinărești”, a precizat Marius Screciu.

Vor urma apoi jocurile marinăreşti. În premieră, anul acesta, din cauza pestei porcine, purcelul agățat la capătul bârnei date cu vaselină va fi înlocuit cu un curcan. Manifestările dedicate Zilei Marinei readuc în discuție faptul că municipalitatea severineană nu are în proprietate nici măcar un metru de teren în port pentru a pune în valoare zona din punct de vedere turistic. Proiectul de preluare a portului nu este însă abandonat a subliniat primarul Marius Screciu. Evenimente similare pentru sărbătorirea zilei marinei se vor organiza în majoritatea localităților care au deschidere la Dunăre.

Voica Briceag

7,670 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.