Ziua națională a României, sărbătorită la Drobeta Turnu Severin. Vezi aici programul manifestărilor

Manifestările organizate la Drobeta Turnu Severin pentru celebrarea zilei națională a României debutează la ora 10.00 la Monumentul Eroilor din Parcul Rozelor, cu un ceremonial militar-religios care va cuprinde: prezentarea onorului militar, salutarea drapelului de luptă, intonarea Imnului Național al României, prezentarea alocuțiunilor privind semnificația și importanța zilei de 1 Decembrie.

Evenimentele continuă cu oficierea slujbei religioase și de comemorare a eroilor. La manifestări, alături de militari, poliţişti şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale, sunt invitaţi să participe veteranii de război, cadrele militare în rezervă şi retragere, reprezentanţii organizaţiilor sociale şi culturale, cetăţeni şi elevi ai municipiului. Și anul acesta, reprezentanții primăriei severinene și cei ai consiliului locala au pregătit câteva sute porții de fasole care vor fi împărțite începând cu ora 15:00 către severinenii care vor alege să sărbătorească acest eveniment în stradă.  Acest eveniment va avea loc în zona de promenadă Crișan.

”În invit pe severineni să participe în număr cât mai mare la acest eveniment, avem pregătite foarte multe surprize pentru a marca  această zi, de asemenea, îi aștept și în seara zile de 30 noiembrie în zona de promenadă Crișan când va avea loc aprinderea iluminatului public de sărbători ”, a spus Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severn. La ora 18:00 va avea loc retragere cu torțe. Pe de altă parte, sâmbătă, la ora 17:00 va avea loc și pornirea iluminatului festiv de sărbători. Evenimentul va fi urmat de un spectacol organizat în zona de promenadă Crișan.

Voica Briceag

943 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.