Ziua naţională a României, sărbătorită în avans de Organizaţia de Tineret a P.N.L. Mehedinţi

Eveniment spectaculos organizat în avans pentru sărbătorirea Zilei Naţionale a României de către membrii organizaţiei de tineret a Partidului Naţional Liberal.  Apropiaţi valorilor şi simbolurilor naţionale, tinerii liberali au purtat pe străzile municipiului Drobeta Turnu Severin un impresionant drapel de 50 de metri. Evenimentul a început la Monumentul Eroilor, de unde tinerii liberali au pornit spre strada Crișan, unde a fost înălțat drapelul:

„Steagul are o lungime de 30 de metri şi o lăţime de 9 metri, iar prin această acţiune dăm startul seriei de evenimente dedicate sărbătorii zilei de 1 Decembrie. România traversează momente dificile, iar noi sperăm să aducem prin acţiunea noastră bucurie în sufletul tuturor românilor. Este momentul acum ,mai mult ca niciodată să fim uniţi, să ne dăm mâna şi spunem la unison- La Mulţi Ani, Româniaa declarat pentru descoperamehedinit.ro Cristian Pavel, Preşedintele Organizaţiei de Tineret a Partidului Naţional Liberal.

„Vreau să felicit organizaţia de tineret a Partidului Naţional Liberal pentru această idee inedită şi deosebită de a marca Ziua Naţională a României şi nu în ultimul rând şi 99 de ani de la Marea Unire, prin desfăşurarea unui drapel naţional de o asemenea dimensiune. Tinerii liberali vor prin această acţiune să trezească sentimentul naţional în sufletul tinerilor din România şi judeţul Mehedinţi. Vom şti că România este pe mâini bune în momentul în care, tinerii care vin după noi vor şti să preţuiască România şi să iubească România” a declarat Daniel Cîrjan, prim-vicepreşedinte PNL Mehedinţi.

Pe 1 Decembrie 1918, la Alba-Iulia, s-a consumat cel mai important moment din istoria noastră: formarea României Mari. „România are prea mult noroc, pentru a mai avea nevoie de politicieni!”. Celebrele cuvinte ale fondatorului Junimii și ale marelui politician Petre P. Carp, rostite în urmă cu 100 de ani, explică și acum, cel mai bine, împrejurările în care s-a format națiunea română. Profitând, după Primul Război Mondial, de destrămarea Imperiului Austro-Ungar, coroborată cu izbucnirea Revoluției bolșevice în Rusia, așadar cu dispariția Imperiului Țarist, țărișoarele noastre și-au văzut visul cu ochii. Dintr-o singură lovitură, fără vreun merit deosebit al elitelor politice, Basarabia, Bucovina și Transilvania s-au unit cu Țara-mamă.

 

Voica Briceag

5,266 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.