Centrul de Transfuzii Sanguine a fost mutat în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă

Centrul pentru transfuzii sanguine Mehedinţi a fost mutat într-o locaţie nouă chiar în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă.

centru de sange, afara

Vechea clădire în care funcţiona instituţia era una mai mult decât improprie, iar pe lângă faptul că lipsea încălzirea centralizată, prin acoperişul clădirii ploua şi  se forma igrasie. Asta, ca să nu mai luăm în calcul inconvenientul legat de distanţa destul de mare dintre centrul de recoltare a sângelui şi spital. Acum, centrul a fost mutat într-o clădire special amenjată pe fondurile consiliului judeţean chiar în incinta spitalului judeţean:

mariana sandru

„De aproape 12 ani încercăm să ne mutăm într-o locaţie nouă, am reuşit cu ajutorul preşedintelului Consiliului Judeţean, dl. Aladin Georgescu acest lucru, precum şi cu sprijin din partea managerului spitalului judeţean. Funcţionăm de acum într-un sediu situat la parterul spitalului, într-un spaţiu funcţional din toate punctele de vedere şi foarte aproape de pacienţi” a declarat Mariana Şandru, directorul centrului.

maliborschi

Sunt două mari avantaje prin mutarea centrului-unul este că nu se mai pierde timp preţios pentru transportul sângelui, iar aparţinătorii care vor să doneze sânge pot face acest lucru fără a mai pierde timp preţios pe drum între centrul de transfuzii şi spital”, a declarat Victor Maliborschimanagerul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

aladin

„Am reuşit să mutăm centrul de transfuzii sanguine la spital, era aici un spaţiu care nu mai fusese folosit de foarte mult timp şi pentru reabilitarea şi modernizarea căruia am făcut toate demersurile necesare pe lângă conducerea spitalului pentru urgentarea lucrărilor. Vechea clădire în care funcţiona centrul de sânge era improprie, iar personalul medical îşi desfăşura cu dificultate meseria” a declarat Aladin Georgescu, Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Şi cum, de multe ori medicii se confruntă cu o acută lipsă de sânge, este vital ca oamenii să înţeleagă necesitatea de a dona. Primarul Marius Screciu, a profitat de prezenţa sa la centrul medical pentru a-şi face analizele să vadă dacă este apt pentru  a dona:

screciu

„Mi-am făcut şi eu analizele, sunt un bun donator, iar în perioada următoare, cu siguranţă o să îmi conving şi colaboratorii şi vom veni cu toţii să donăm”, a precizat Marius Screciu.

Noua clădirea în care funcţionează acum centrul de sânge este doatată şi are toate avizele necesare funcţionării.

Voica Briceag

9,905 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.