Devino martorul migrației păsărilor în cadrul „Euro Birdwatch”. Eveniment organizat de Administrația Parcului Natural Porțile de Fier

Pe data de 1-2 Octombrie, mii de iubitori de păsări își vor aținti ochii spre cer pentru a fi martori la spectacolul migrației. Acest eveniment, petrecut cu o frecvență anuală, cuprinde întreg continentul European, purtând numele de „Euro Birdwatch”.

În aceste zile, toți cei care cunosc și adoră păsările se adună pentru a observa miile de înaripate în toiul migrației. Această perioadă este perfectă pentru ornitologii amatori și profesioniști să observe păsări, să le numere, să înregistreze rutele lor de migrație și comportamentul lor migrațional.

Euro Birdwatch este sărbătorit oficial din 1993, fiind instituit la inițiativa organizației Birdlife International, cea mai mare organizație axată pe conservarea și protecția speciilor de păsări. Acest eveniment este sărbătorit printr-o gamă largă de activități: excursii de birdwatching, vizite în arii importante pentru păsări, concursuri de identificare a păsărilor după aspect sau după cântec, târguri și expoziții – absolut tot ce poate alimenta curiozitatea oamenilor în acest domeniu.

Acesta este de fapt și scopul „Euro Birdwatch” – să încurajeze oameni de toate vârstele și de toate ocupațiile să meargă să observe păsări, să facă cunoștință cu frumusețea migrației și importanța conservării avifaunistice.

În Mehedinți, evenimentul este organizat de Adminsitrația Parcului Natural Porțile de Fier.

”Este deja tradiție – primul weekend din luna octombrie înseamnă ieșire la păsări cu oricine vrea să ni se alăture. Este un eveniment european dedicat observării migrației păsărilor, dar și comunicării cu iubitorii de natură. Administrația Parcului Natural Porțile de Fier vă invită să participați la acest eveniment pe malul Dunării, la Balta Nera și Divici-Pojejena. Noi vom începe de la ora 9, punând la dispoziție binocluri, lunete și determinatoare”, se arată în comunicatul remis de Administrația Parcului Natural Porțile de Fier.

Voica Briceag

Foto credit: Parcul Natural Porțile de Fier

3,127 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.